Catharina had een relatie met een narcistische man. Dit dreef haar tot wanhoop, waardoor ze uiteindelijk in een psychose belandde. Aan Stef Bos vertelt ze wat er op zo'n moment door haar hoofd gaat.

Sinds 2000 heeft Catharina drie keer een psychose gehad. Het begon allemaal toen zij verstrikt raakte in een liefde met een narcistische man. Het kat- en muisspel dat hij speelde, dreef haar tot wanhoop. Dit leidde uiteindelijk tot een psychose.

Catharina en Stef ontmoeten elkaar in Brabant, waar Catharina Stef meeneemt naar een beladen plek. Ze laat Stef de fietstunnel zien waar ze ooit een psychose beleefde. Ze vertelt uitgebreid wat er op dat moment in haar hoofd omgaat. Zo dacht ze dat de teksten die te lezen zijn in de fietstunnel, speciale boodschappen voor haar waren waar ze iets mee moest doen.

Serenade van stef
Serenade van stef

Catharina vertelt dat er ook mooie kanten aan een psychose kunnen zitten. Zo stond ze voor alles open en beleefde ze alles heel intens. Maar die mooie momenten vallen in het niet bij de vervelende dingen die er tijdens zo’n psychose gebeuren. Zo dacht Catharina dat er een complot tegen haar gaande was en dat een groep mensen haar constant in de gaten hielden met camera’s.

Inmiddels heeft Catharina drie psychoses gehad. Fotografie heeft een belangrijke rol gespeeld in haar weg naar herstel. Op haar foto's kan ze uitbeelden wat er tijdens een psychose allemaal door haar heen gaat. Dit heeft haar geholpen anderen uit te leggen wat er met haar aan de hand was, want zichzelf uiten vind ze moeilijk. 

Serenade van stef
Serenade van Stef

Voor Catharina schrijft Stef Bos een persoonlijke serenade waarmee hij de dunne scheidingslijn tussen werkelijkheid en onwerkelijkheid beschrijft.

Beluister hier de serenade voor Catharina: 

Over Kansfonds

Serenade van Stef wordt gemaakt in samenwerking met Kansfonds. Kansfonds richt zich op de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en helpt waar niemand anders dat doet of durft. Ze steunen lokale initiatieven, bieden een vangnet en zoeken een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de zorg voor dak- en thuisloze jongeren en steun aan inloophuizen.