Sgroppino is een heerlijk frisse Italiaanse cocktail die perfect in een menu past als dessert of welkomstdrankje. Bovendien heb je 'm binnen een paar minuten op tafel staan. Lees verder voor het recept!

Sgroppino 

Voor 8 personen 

Bereidingstijd: 5 minuten + 2 uur wachttijd 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk 

Benodigdheden: champagneglazen en blender 

IngrediĆ«nten 

- 500 ml prosecco 

- 100 ml wodka 

- 1 l citroenijs 

- 1 limoen 

- een paar takjes munt 

Zo gepiept, meteen serveren

Heb je niet veel tijd, maar wil je wel graag indruk maken? Dan is de sgroppino een fantastische cocktail om de smaakpapillen van jouw gasten mee op scherp te zetten. Meteen na het maken serveer je de sgroppino uit, want het ijs moet niet gesmolten zijn.

sgroppino dessert kerstmenu

Aan de slag! 

1. Zet de champagneglazen, de prosecco en de wodka koud en laat minimaal twee uur koelen. 

2. Doe net voor serveren de prosecco, wodka en het citroensorbetijs in de blender totdat het goed gemengd is. 

3. Snijd schijfjes van de limoen en pluk een aantal takjes van de munt. Schenk de sgroppino in de gekoelde glazen en garneer de glazen met het schijfje limoen en de munt. Proost! 

Andere voordelige kerstrecepten

Meer inspiratie voor jouw kerstdiner?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

lekkere track gijs staverman ramon brugman oliebollen
BinnensteBuiten- Chef-kok Leon Mazairac 02.jpg

Vertel Magazine

Inspiratie voor de feestdagen opdoen?

Word vriend van KRO-NCRV en lees persoonlijke en inspirerende verhalen in ons gratis ledenmagazine Vertel. De huidige editie bevat een heerlijk kerstmenu van BinnensteBuiten chef-koks Sharon de Miranda en Leon Mazairac. En die kun jij ook op de deurmat ontvangen.

Dat wil ik!