4x knolselderij bijgerechten voor Kerst: voordelig en smakelijk

Op zoek naar de lekkerste gerechten met knolselderij? Deze groente ligt volop in de schappen en is lekker op een hoop verschillende manieren. Daarom hebben wij de lekkerste knolselderij recepten op een rij gezet.

Knolselderij als pronkstuk

Knolselderij is van oktober tot en met maart een hartstikke groene keuze. En de groente zit boordevol voedingsstoffen: vitamine B, vitamine C en K en de mineralen kalium, fosfor, calcium, ijzer en zink. Tel daar nog bij op dat knolselderij goedkoop is en je hebt een knaller voor in je menu. Als amuse, carpaccio of quiche: de groente is een pronkstuk op jouw tafel.

Kruidentip: peterselie, bieslook en dragon smaken heerlijk bij knolselderij

Carpaccio van knolselderij met feta

Wie zei dat carpaccio alleen op de traditionele manier kon? Met deze heerlijke lichte knolselderij carpaccio wakker je jouw smaakpalet aan en breng je frisheid op de tafel. Deze combinatie is niet te missen.

knolselderij gerecht carpaccio kerstmenu

Knolselderij in zoutkorst

Met deze knolselderij in zoutkorst heb je een ware showstopper. Restaurant van de toekomst-chef Marleen Brouwer laat zien hoe je het maakt.

knolselderij in zoutkorst recept restaurant van de toekomst

Amuse van knolselderij met hazelnoot en appel

Een amuse maakt je diner nog feestelijker. BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman maakt drie varianten, waaronder gebakken knolselderij met knolpuree, hazelnoot en zure appel.

knolselderij kerstmenu amuse

Groentetaartje met knolselderij van filodeeg

Dit charmante hartige taartje staat hartstikke chic op het menu. Boordevol seizoensgroenten, waaronder knolselderij, dus ook nog eens een keer lekker budget. Culinair expert Alain Caron van BinnensteBuiten toont je hoe je het maakt.

knolselderij taartje gerechten kerstmenu

Op zoek naar een heel kerstmenu?

Download dan dit makkelijke en seizoensgebonden viergangendiner!

Kerstmenu 2023: een seizoensgebonden viergangendiner

Andere budget recepten