Spannend en supergrappig avontuur over Raas en zijn basketbal

Raas heeft een nieuwe bal gekregen. Hij dribbelt en bouncet, niets houdt hem tegen, zijn basketbal is zijn lust en zijn leven. Dus gaat Raas naar buiten om te showen wat ‘ie kan. Maar hij laat de bal vliegen, oh man! Daar klapt ‘ie - BAM! - in de tram. Als een speer jaagt Raas het voertuig na, vliegensvlug raast hij over de straat, hij wil niets liever dan zijn bal terug. Denk jij dat hem dat lukt?

Raas en de basketbal

Geïnspireerd op het klassieke sprookjesverhaal Peter en de Wolf schreef toneelschrijver Jibbe Willems een spannend verhaal over Raas die zijn basketbal tijdens het spelen in een tram ziet verdwijnen. In drie delen gaat Raas met rat, reiger, zwaan, vissen en hengelaars op zoek naar zijn basketbal.

Klassieke muziek

Klassiek componist voor onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest Bram Kortekaas brengt met klassieke en eigentijdse instrumenten de personages muzikaal tot leven. Hiervoor heeft hij een 7-koppig gelegenheids-ensemble samengesteld, bestaande uit: Irene Kok (cello), Annemiek de Bruin (klarinet), Laurens de Man (piano), Dominique Vleeshouwers (slagwerk), Çisem Özkurt (viool), Marijn Migchielsen (trombone) en Inge Ariesen (hobo). De illustratie is gemaakt door Floor Rieder, winnares van het Zilveren en Gouden Penseel.

Raas en de basketbal, een podcast van KRO-NCRV, NPO Zapp, NPO Radio 4 , gemaakt met steun van het NPO Cultuurfonds, is vanaf maandag 5 juli te beluisteren via de kanalen van NPO ZappNPO Radio 4 en alle bekende podcastkanalen.