In aflevering zes van Onze boerderij: en nu zelf zaait Yvon Jaspers haar eigen spinazie. Spinazie zit boordevol vitamines en mineralen die goed voor je weerstand zijn. Dat maakt spinazie een ideale groente om mee te koken. Benieuwd naar hoe je spinazie op een verassende manier op tafel zet? Onze chefs van BinnensteBuiten delen de lekkerste recepten met spinazie, zodat je op een smakelijke manier van deze vitaminebom kunt genieten.  

Strudel van spinazie en feta 

Ramon maakt een makkelijke en snelle strudel, maar geeft er een Griekse twist aan door de strudel te vullen met spinazie en feta. 

Strudel van spinazie en feta 

Indiase curry met spinazie en paneer 

Zin in een lekkere curry? Sharon maakt een heerlijke vegetarische Indiase curry met spinazie en paneer. 

Indiase curry met spinazie en paneer

Aardappelpannenkoekjes met limoenboter, spinazie en rucola

Sharon deelt haar recept voor overheerlijke aardappelpannenkoekjes met spinazie en kaas. Ze serveert daarbij een smeuïge en frisse kruidenboter met limoen. Dat wordt smullen! 

aardappelpannenkoekjes_met_limoenboter_spinazie_en_rucola_2

Pilav van parelgort met spinazie en ricotta

Zin in een Midden-Oosterse risotto? Maak dan deze heerlijke pilav van parelgort met spinazie en ricotta. Het vergt wat geduld, maar dat is deze heerlijke pilav meer dan waard 

Pilav van parelgort met spinazie en ricotta

Welke vitamines zitten er onder andere in spinazie? 

Spinazie zit vol vitamine A, B11 en vitamine K. Deze vitamines zijn goed voor onder andere je weerstand en dragen dus bij aan een sterker immuunsysteem. Daarnaast bevat spinazie ook een grote hoeveelheid kalium wat bijdraagt aan het verlagen van een hoge bloeddruk.  

Bekijk Onze boerderij: en nu zelf aflevering 6

Yvon moet een besluit nemen over de varkens in haar veestapeltje nu de kosten hoger uitvallen en overlegt daarover met varkensboer Henri. Ze deelt haar economische zorgen met grote steun en toeverlaat Pieter, die vraagt of ze al spijt heeft van het volgen van haar passie. Daarnaast zaait Yvon samen met haar man spinazie. 

Yvon met boeren en schaap

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief!

Ramon en Yvon