The Passion speelt zich af rondom Pasen: een uitgelezen moment om met familie en vrienden bijeen te komen. Maar in de weg ernaartoe schuiven de castleden ook regelmatig bij elkaar aan tafel. Wat maakt The Passion zo bijzonder, hoe is de sfeer op de set en op welke manier beleven zij zelf Pasen? We vragen het actrice Annette Barlo, die dit jaar de rol van discipel vertolkt.
Hoi Annette! Wat maakt The Passion 2023 zo bijzonder voor jou?
Annette: ‘The Passion is een heel gezellig, gemêleerd gezelschap. Dat maakt het heel erg leuk. En je staat op de set met dezelfde intentie: er samen iets moois van maken. Ik heb laatst nog geluncht met mede-discipel Ilse Heus en Dylan, die de kleding op de set verzorgt. En binnenkort ga ik naar een voorstelling van Marlijn Weerdenburg kijken. Dus er ontstaan meteen vriendschappen.’
Hoe ontstaan deze vriendschappen dan precies?
‘Tv is heel veel wachten. Vooral met repeteren. Het is een serieus, maar ook heel leuk proces. Tijdens het repeteren bespreek je veel dingen met elkaar. Je bent in korte tijd op elkaar aangewezen, dus leer je elkaar in een soort snelkookpan kennen. Daarbij komt heel veel lol!’
'Je leert elkaar in een soort snelkookpan kennen'
En hoe zitten jullie tijdens de repetitiedagen als mede-discipelen aan de lunchtafel?
‘Dat is echt gezellig. Iedereen doet in het dagelijks leven wat anders. Michel (Mulder, red.) is schaatser en heel veel andere discipelen zijn influencers. We zijn dus met veel gelijkgestemden, maar ook weer niet. Niet iedereen is natuurlijk acteur. Tijdens de lunch bespreken we wel werk, maar het wordt al snel veel persoonlijker.
Bovendien verheug ik me tijdens de repetities altijd op het eten. Vaak heb ik ook echt trek. Soms staat er zelfs een enorme rijsttafel klaar. En thuis neem ik nooit een toetje, maar hier altijd.’
En ten slotte: hoe vier jij Pasen?
‘Toen ik klein was, zat ik op een christelijke school. Pasen was dus echt een christelijke aangelegenheid, net zoals Kerstmis. Maar toen ik kinderen kreeg, ging Pasen meer over de paashaas.
Dit jaar zit ik in Ibiza met mijn gezin. Ik associeer Pasen met lente, en in Ibiza is het heerlijk lenteweer. Er komt sowieso een paasbrunch met lekker eten. Ik ben gek op eieren. En tegenwoordig zijn we best wel van de gezonde ontbijtjes. Mijn zoons van 19 en 16 jaar gaan naar de sportschool, en daar is voeding belangrijk bij. We eten vaak een açai bowl met granola en fruit. Maar ik houd ook van boerenbrood met roomboter!’