Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Ramon toont de veelzijdigheid van elk gewas, zodat ook jij van boer tot bord weet te koken. Deze week gebruikt Ramon een pompoen. En daar kun je alles van gebruiken, zelfs de pitjes en schil! Het recept: geroosterde pompoenpitten. Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.
Ingrediƫnten
-
1 pompoen
-
Knoflookpoeder
-
Uienpoeder
-
Paprikapoeder
-
Kerriepoeder
-
Olijfolie
Standaard in huis
-
Zout
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Pan
- Theedoek
Bereidingswijze
-
Snij de pompoen doormidden. Haal het vruchtvlees met de pitten eruit en doe het in een kom.
-
Knijp met je handen in het vruchtvlees zodat de pitten loskomen. Haal de pitten uit het vruchtvlees en doe ze in een kommetje.
-
Breng een pannetje met water aan de kook met wat zout. Doe de pitten in het water en laat ze 20 minuten zachtjes koken.
-
Haal de pompoenpitten uit het water en leg ze op een theedoek. Vouw de doek dicht en wrijf over de pitten heen om de restjes van het vruchtvlees eraf te halen.
-
Pel de pompoenpitten en doe ze in een kom. Strooi er een klein beetje olijfolie overheen.
Verschillende smaken
- Doe over 1/3 van de pitten uienpoeder, paprikapoeder en zout. Meng dit goed door elkaar.
- Doe over 1/3 van de pitten uienpoeder, kerrie en zout. Meng dit goed door elkaar.
- Doe over 1/3 van de pitten een beetje zout.
-
Leg de pitten op een ovenplaat met bakpapier.
-
Doe de pitten in de oven op 180 graden voor 15 minuten. Roer de pitten af en toe even om.
-
Eet smakelijk!
Ramons tip
- De olijfolie kun je ook vervangen door gesmolten boter.