Zestig minuutjes na het croissantje in Parijs al lekker een Berlijnse worst naar binnen werken, klinkt goed toch? En het gaat kunnen! Een futuristisch idee dat steeds dichterbij komt... 

Van Parijs naar Berlijn in zestig minuten (deze beelden moet je even zien)

Deze drie innovatieve ideeën voor razendsnelle treinreizen kunnen zo maar eens werkelijkheid gaan worden. Naast het feit dat je ruim 1000 kilometer in een uurtje zal gaan afleggen (met de auto duurt het ruim 10 uur), zijn deze drie treininnovaties ook nog eens klimaatvriendelijk!

Als het feest doorgaat, zal de mobiliteit door het Europese continent helemaal transformeren. Het bedrijf Zeleros komt met Hyperloop: een soort gigantische buis die ontzettend futuristisch oogt. De bedoeling is dat de treinen met een vaart van zeker 1000 kilometer per uur door die buis gaan razen, en dat zonder enige uitstoot!

De Maglev-treinen hebben qua uiterlijk veel weg van de Bullet trains in Japan. Maglev wil treinen maken die door middel van magneten boven de rails zullen gaan zweven. 

Lees ook:

Op het moment zijn de spoorwegen nationaal geregeld. Shift2rail komt met het idee om dit op Europese schaal te doen. Eén spoorwegsysteem, door het hele continent. Wanneer het plan werkelijkheid wordt? Dat zal nog even aan de technologie af gaan hangen, maar zodra die zo ver is kunnen we razendsnel van hot naar her door Europa!