Willem Glaudemans is te gast in De verwondering 

Willem Glaudemans heeft een missie: mensen leren vergeven. De inspiratie hiervoor put hij voornamelijk uit het boek Een Cursus in Wonderen én zijn persoonlijke levenservaringen, die niet altijd even rooskleurig waren.

Als kind werd Willem Glaudemans gepest door zijn vader. De wrok die hij daarom jegens hem koesterde was een zware last om te dragen. Na een fietsongeluk liep zijn vader zwaar hersenletsel op, waardoor zijn karakter veranderde: hij werd gevoeliger en aanhankelijker. Hierdoor ontstond een nieuw soort intimiteit tussen vader en zoon.

Willem Glaudemans
Annemiek Schrijver

Inmiddels, na heel wat ervaringen en spirituele ontwikkeling, kan Willem Glaudemans zeggen dat hij zijn vader volledig heeft vergeven. Hij helpt anderen graag om ook innerlijk schoon te worden, want dat is wat vergeving is volgens Willem Glaudemans: een innerlijk schoonmaakproces.

De verwondering met Willem Glaudemans is te zien op zondag 5 december om 08.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

De inspiratietekst van Willem Glaudemans

We vragen om rust vandaag, en een kalmte ongeschokt door wereldse verschijnselen. We vragen om vrede en stilheid, te midden van alle beroering, ontstaan uit botsende dromen. We vragen om veiligheid en geluk, hoewel we naar gevaar en ellende schijnen te kijken. En we bezitten de gedachte die ons vragen beantwoorden zal met datgene waarom we verzoeken.

‘Ik rust in God.’ Deze gedachte zal jou de rust en kalmte, vrede en stilheid, en de veiligheid en het geluk brengen die je zoekt. ‘Ik rust in God.’ Deze gedachte heeft de kracht de sluimerende waarheid in jou te wekken, wiens visie voorbij verschijningsvormen ziet naar diezelfde waarheid in alles en iedereen.

- Les 109 uit Een cursus in wonderen