Ziel en Zaligheid: Klein

Theresa van Lisieux is een bijzondere heilige uit de 19e eeuw. Haar leven was alles behalve rooskleurig. Toch bleef ze God beminnen. Pater Hugo legt uit waarom.

Ziel en Zaligheid is een programma waarin Pater Hugo praat over een belangrijk onderdeel van het katholieke geloof: mystiek. Het klinkt mysterieus en dat is het ook wel een beetje. Maar pater Hugo legt met behulp van een badeendje, een grasmaaier en wat kindervuurwerk uit wat een ziel is, hoe we God kunnen ontmoeten en hoe we er achter kunnen komen wat Hij van ons wil. 

Pater Hugo is een monnik die als een kluizenaar leeft in een kerkje in het Groningse Warfhuizen. Hij is een kenner van de grote mystici uit de katholieke traditie: Meester Eckhart, Theresa van Avila en Ruusbroec. Volgens pater Hugo heeft hun boodschap nog steeds actuele betekenis.

Theresa van Lisieux was een bijzondere heilige die leefde in de 19e eeuw. Haar leven leven stond in dienst van God. Toch bleef ellende haar niet bespaard. Op haar sterfbed, ze was pas 24 jaar, voelde zich van God gescheiden. Ze kan niet meer in Hem geloven, maar beminnen deed ze Hem nog steeds.

Aflevering 10: Klein
zaterdag 8 mei om 16.05 uur - NPO2