Je wekelijkse dosis bezinning en inspiratie is terug! Vanaf zaterdag 7 januari kijk je naar een gloednieuw seizoen van Zin in morgen, hét programma dat inspireert tot een zinvol leven. 

In Zin in morgen gaan Kim-Lian van der Meij en Thomas Cammaert in gesprek met bijzondere mensen die ons een inkijkje geven in hun leven en ons meenemen naar mooie plekken. Zin in morgen wil mensen inspireren tot zinvol leven, met aandacht voor jezelf, de natuur én de ander.

 

Suppen in het maanlicht

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zien we hoe Kim-Lian midden in de nacht heeft afgesproken met Elske en Christina. In het licht van de volle maan gaan ze met z'n drieën op hun sup-board het Friese meer De leijen op. 'Alles is stil en donker, met alleen de volle maan boven je. Dat maakt zo'n moment op het water echt magisch', legt Christina uit. Nadat ze met elkaar - midden op het meer - de stilte hebben gezocht, voert Kim-Lian een bijzonder ritueel uit waarbij ze angsten, onzekerheden en verdriet loslaat onder de kracht en energie van de volle maan.

Kim-Lian en Elske
Kim-Lian voert ritueel uit

Bezinnen én relaxen

Op Museumpark Orientalis, net buiten Nijmegen, lopen we mee met journalist Sinan Can en vrijwilliger Rinus Verschoor. Sinan kwam hier al als 7-jarig jongetje met zijn moeder, en is altijd terug blijven komen. Op deze plek, waar de drie grote wereldreligies Christendom, Islam, en Jodendom samenkomen, vindt Sinan rust. Zeker als hij voor zijn werk weer in het onrustige Midden-Oosten is geweest. Rinus begrijpt Sinan wel: 'Er hangt een heel speciale atmosfeer op het park. Je wordt er heel relaxt van.'

Sinan Can
Kaarsenmaker Jan

Zen worden

Ook relaxt is Jan Klarenbeek, één van de laatste ambachtelijke kaarsenmakers van Nederland. We zochten hem op in zijn kaarsenmakerij in het Gelderse Buren, waar de kaarsen nog ouderwets in het vet gedompeld worden. Het maken van kaarsen is een langzaam proces, maar dat is voor Jan geen probleem: hij wordt er zen van.

 

Luister naar Zin in morgen

Zin in morgen is er ook op de radio! Presentator Sander de Kramer ontvangt op zaterdag 7 januari onder andere Kim-Lian van der Meij, die vertelt over haar nachtelijke sup avontuur. 

Zin in morgen is te zien op zaterdag 7 januari om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. En iedere zaterdag te beluisteren van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

Bekijk hier de eerste aflevering