De volle maan is hét moment om stil te staan bij jouw doelen en het loslaten van negatieve energie. Met deze drie rituelen maak je optimaal gebruik van de energie van de volle maan. Bekijk hieronder ook de reportage waarin Kim-Lian haar volle maan ritueel uitvoert!

De volle maan barst van de energie. Dat heeft niet alleen invloed op de natuur, ook op mensen. Misschien heb je het zelf al eens gemerkt: je slaapt slechter, voelt je rusteloos en je emoties schieten alle kanten op. Maar je kunt de energie van de volle maan ook in je voordeel laten werken.

Alle fasen van de maan staan namelijk in het teken van verschillende energieën. De volle maan staat voor loslaten en transformeren en is dus het perfecte moment om angsten, verdriet en pijn achter je te laten en om te vormen naar iets positiefs. In Zin in morgen probeerde Kim-Lian dit tijdens haar nachtelijke sup-tocht al even uit.

Doe een volle maan ritueel!

Maar hoe doe je dat, de krachtige energie van de volle maan vóór je laten werken? Een volle maan ritueel zou daar wel eens bij kunnen helpen. Speciaal daarom zetten we een aantal van deze volle maan rituelen voor je op een rijtje.

1. Een vuurritueel

Onderzoek welke gewoonten, gevoelens, objecten of zelfs mensen je niet langer dienen en schrijf die op een vel papier. Verbrand het vel papier vervolgens in een kampvuur of boven een brandende kaars. Beeld je in dat alles wat je hebt opgeschreven nu verdwijnt. (Tip: doe dit buiten!)

2. Volle maan meditatie

Een volle maan is het perfecte moment om te mediteren en te werken aan jouw doelen en wensen. Door te mediteren kun je de sterke energiestromen van de maan in je voordeel laten werken. Ga er maar eens goed voor zitten, in het licht van de maan natuurlijk, en sluit je ogen. Focus je vervolgens op je ademhaling en de intentie die jij hebt gezet voor de meditatie.

3. Laad je kristallen op

Al duizenden jaren wordt gedacht dat kristallen een bron zijn van positieve energie en een helende werking hebben. Maar dat schijnt het beste te werken als je je steen goed verzorgt. Er wordt gezegd dat de stenen negatieve energie uit hun omgeving in zich opnemen en dat je ze daarom regelmatig moet 'opschonen'. Hoe je dat doet? Leg de kristallen minimaal één nacht in het licht van de volle maan, dan zijn ze weer klaar om jou te omringen met positiviteit. Ook Kim-Lian voert dit ritueel elke maand uit, vertelt ze in de Zin in morgen radio-uitzending: ‘Ik vind het idee zo leuk. Symbolisch vind ik het heel mooi om een ritueel te doen bij volle maan.’

Kim-Lian gaat suppen bij volle maan
10 min 10 s
Deze video op je eigen site plaatsen