Deze week in Zin in Morgen radio: Koen fietst de wereld rond voor het goede doel, waar is hij nu? Verder: een expositie over de zeven scheppingsdagen en de natuur, hoe je op je 74ste nog een nieuw beroep kunt vinden en meer! Zaterdagavond 13 mei om 18:00 op NPO Radio 5.

Fietsen voor het goede doel

Koen Sachse fietst in zijn eentje de wereld rond. En die 35 duizend kilometer wil hij in anderhalf jaar tijd afleggen. Een gigantische onderneming, maar hij heeft er een goede reden voor: hij wil geld ophalen voor kansarme kinderen in Sierra Leone. Inmiddels is hij in Turkije. Hoe gaat het nu met hem?

Ode aan de natuur

Ook in Zin in Morgen radio een reportage over de tentoonstelling In het begin: ode aan de natuur. Deze buitententoonstelling is te zien in het park bij het Maria bedevaartsoord Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heilo. Zeven kunstwerken geïnspireerd op de zeven scheppingsdagen uit de Bijbel.

Een van die kunstwerken is van kunstenaar Martijn Duifhuizen. Zijn twee ‘gouden’ schalen die water opvangen, symboliseren de tweede scheppingsdag. In de schalen het water zelf én de reflectie van het hemelgewelf. De foto's zijn van Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Ode aan de natuur 2
Ode aan de natuur 3

Verder in Zin in morgen radio:

Je bent nooit te oud om te leren: Herman Hermans is op zijn 74ste een nieuwe weg ingeslagen. Hij heeft zijn lesbevoegdheid klassieke talen behaald en geeft nu les.

Lonneke Gunnink van Kerk in Platteland organiseerde een kerkdienst op de melkgeitenhouderij van de familie Reimert in Mariënheem.

Jeroen van der Spek, auteur van het boek 1000 dingen DOEN in Nederland heeft weer een tip om iets te doen in Nederland. Deze week vertelt hij over het Teylers Museum Haarlem.

De overdenking is deze week van Amber Coomans, redacteur van het KRO-NCRV televisieprogramma De Verwondering.