Met al die regen van de afgelopen weken zou je het bijna vergeten, maar deze week doet de zomer haar intrede en beleven we de langste dag van het jaar. Met de tips van Zin in morgen kun je deze extra lange dag optimaal benutten.

Op donderdag 20 maart bereikt de zon haar hoogste punt en dat betekent: de langste dag van het jaar. De natuur is op haar krachtigst, het licht is volop aanwezig en alles groeit en bloeit. De zomer is begonnen. 

Van oudsher is de zomerzonnewende, zoals dit moment ook wel wordt genoemd, een vreugdevolle gebeurtenis. Het is een moment om het licht te vieren en stil te staan bij de uitbundigheid, vreugde en bloei die de zomer met zich meebrengt. 

Met de tips van Zin in morgen haal jij alles uit deze langste dag van het jaar. 

Pluk de dag

Om deze dag optimaal te benutten, is het natuurlijk wel belangrijk om een beetje op tijd je bed uit te komen. Dat is voor de één makkelijker dan voor de ander, maar het goede nieuws is: vroeg opstaan kun je leren. Voormalig avondmens Lienke heeft een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee ook jij in de vroege ochtend fluitend naast je bed staat.

Vandaag ben je offline

Hoe zonde zou het zijn om deze dag te verspillen aan je telefoon, laptop of televisie? Laat die apparaten links liggen, vandaag ben je even niet bereikbaar. Vind je dit moeilijk? Met het stappenplan van Zin in morgen organiseer je gemakkelijk je eigen digitale detox. 

Trek de natuur in

In de zomer barst de natuur uit zijn voegen. Planten staan in bloei, insecten zoemen vrolijk rond en de zon maakt alles mooier. De langste dag van het jaar is dan ook het perfecte moment om lekker naar buiten te gaan. Met de tips van boswachter Marieke Schatteleijn beleef je de natuur nét even anders.

Slapen onder de sterren

Sluit de dag op een bijzondere manier af en ga buiten slapen. Je staat misschien niet direct te springen om je warme bed op te geven, maar Zin in morgen daagt je uit om het toch een kans te geven. 

Het heeft namelijk heel veel voordelen: het verbetert je natuurlijke slaapritme, vermindert stress en geeft je immuunsysteem een boost. Reden genoeg om een poging te wagen dus. Een goede voorbereiding hierbij is key, maar met onze tips gaat dat helemaal goedkomen.

Nog meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief

Sosha