Dit najaar start de nieuwe achtdelige dramaserie Zina, een vlijmscherpe dramaserie vol met humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Deze feelgood serie laat een nieuw verhaal zien wat ontroerend, grappig en brutaal is en waarin iedereen zich kan herkennen.

Cast

In Zina maken we kennis met Amal (Soumaya Ahouaoui) en haar vriendinnen  Lamya (Asma El Mouden), Sofia (Jouman Fattal), Nisrine (Dunya Khayame) en zus Samira (Sofia Yousfi). Amal is een Marokkaans-Nederlandse vrouw die haar leven op de rit heeft. Ze heeft een baan, een huis en staat op het punt te trouwen met Younes, type ideale schoonzoon. Juist dat doet haar twijfelen aan alle verwachtingen die haar door anderen en door zichzelf worden opgelegd. Ze heeft bijna alle hokjes op haar lijstje afgevinkt. Maar is ze gelukkig?

Verhaallijn

In de eerste aflevering wordt Amals leven overhoopgegooid. Haar huwelijksdag verloopt niet zoals verwacht. Liever gezegd; het wordt een groot drama, waarna iedereen binnen haar familie en schoonfamilie een mening heeft. Vooral over Amal. Gelukkig wordt Amal omringd door haar vriendinnen die haar steunen en helpen, maar in hun eigen leven ook tegen onmogelijke keuzes aanlopen. Dus hoeveel steun hebben de vriendinnen nog aan elkaar? Of aan hun familie?

Bewustzijn creëren

Peter Kuipers, directeur KRO-NCRV: “Zina is een Nederlandse dramaserie over vriendschap en familiebanden. Over liefde en verdriet, met een lach en een traan. Zina laat een actuele mix van de Marokkaanse en Nederlandse cultuur zien. Er komen thema’s voorbij zoals persoonlijke ontwikkeling, genderidentiteit en emancipatie. KRO-NCRV vindt het belangrijk om bewustzijn te creëren rondom deze thema’s.” 

Makers

De achtdelige dramaserie is een nieuw verhaal over vijf Marokkaans-Nederlandse vriendinnen, bedacht door onder andere creative producer Daria Bukvić en Fadua El Akchaoui (de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels & de film Meskina). De scenario’s zijn geschreven door Willem Bosch, Dunya Khayame, Fadua El Akchaoui en Manju Reijmer.

Er komen persoonlijke dilemma’s aan bod waar veel vrouwen zich in zullen herkennen. De regie ligt in handen van Michael Middelkoop en de serie is geproduceerd door MediaLane in opdracht van KRO-NCRV.  

Over KRO-NCRV  

Met onze programma’s willen wij de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken, omdat wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. 

Zina, vanaf dinsdag 7 december om 21.20 bij KRO-NCRV op NPO 3.
Alle afleveringen van Zina staan vanaf 7 december op NPO Plus.