Heb jij ook zo'n zin in geroosterde wortels tijdens de feestdagen? Wij delen het recept met je. Zo zet jij in een handomdraai heerlijke wortels op tafel met kerst.  

Geroosterde regenboogwortels 

Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: ovenschaal 

 

Ingrediënten

- 500 g (regenboog) wortels 

- 3 el balsamico

- 1 el suiker

- takje oregano 

- Zout en peper naar smaak

 

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de wortelen en snijd ze in lange repen. Kook de wortelen vervolgens in een pan met ruim water voor 5 minuten.

2. Giet de wortelen af en rijg het takje oregano. Blus de wortelen af met balsamicoazijn en strooi de suiker eroverheen. Bak dan de wortelen ongeveer 10 minuten op een laag pitje. 

3. Stop de wortelen in een ovenschaal en besprenkel ze met oregano en wat zout en peper. Rooster dit 30 minuten in de oven.

Tip: ook heerlijk met spruitjes!

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Meer van dit soort recepten?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

geroosterde regenboog wortels feestdagen