Een groter contrast is er bijna niet: Van met je volgepakte koffer op Schiphol staan, tot over je oren gelukkig omdat je zo het vliegtuig instapt naar enkel een wollen muts die je over je oren kan trekken. Verre zonvakanties zitten er even niet meer in, maar wat kunnen we nog wél doen?

Tip 1: Loop een wandelroute

Trek je stevige stappers aan en maak een wandeling in één van de prachtige wandelgebieden in Nederland, bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug. Geniet van je omgeving en waan je op vakantie in eigen land.

Bekijk hier de wandelroute

Tip 2: Maak je eigen boter

Kamperen in Frankrijk is voor veel mensen het ultieme vakantiegevoel: even helemaal terug naar de basis. Met dit recept maak jij zelf de lekkerste roomboter en breng jij dat back-to-basics gevoel naar je eigen keuken!

Kijk hier voor het recept               

Tip 3: Houd een TV marathon

Nestel je gezellig op de bank en laat je Netflix account eens links liggen. Struin even rond op NPO start en ontdek wat de Nederlandse televisie jou te bieden heeft. Kijk met je gezin bijvoorbeeld een paar afleveringen van KRO-NCRV’s Een huis vol terug. Een goeie zak chips erbij, en jullie TV marathon kan beginnen!

Lees hier meer over Een huis vol

Roomboter Karnen
twee deelnemers van doe alsof je thuis bent

Tip 4: Geef je huis een make-over

Ben jij je eigen huis een beetje zat? Pak de verfroller en de planken hout erbij en geef je huis een heuse make-over! Inspiratie nodig? Bekijk hieronder hoe interieurstylist Theo-Bert Pot het antieke huis van Cor en Tiny een moderne make-over geeft!

Bekijk hier de make-over

Tip 5: Doe een huizenruil

Wat voor jou je thuis is, is voor de ander een nieuwe plek en ervaring. Vergeet die Roompot parken of viersterren campings even, en ruil een paar dagen van huis met een vage kennis, of juist met een verre vriend. Een goedkopere en makkelijkere vakantie is er niet, vinden ook de deelnemers van Doe alsof je thuis bent.

Lees meer over Doe alsof je thuis bent

Meer samenleven?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen van mooie mensen uit een mooie samenleving.

Ik ben benieuwd