Heb je genoten van het afgelopen seizoen Keuringsdienst van waarde of wil je de afleveringen nog terugkijken? Dat begrijpen we. Wij hebben de meest spraakmakende momenten van het seizoen voor je op een rij gezet. Wat dacht je van gedroogde tomaten met een wel héél bijzondere inhoud...
Natuurwijn proeven met een wijnimporteur
Hoe komt het toch dat natuurwijn soms zo stallig smaakt? Ersin Kiris spreekt met een wijnimporteur op een natuurwijnfestival en ruikt zeer bijzondere geuren in zijn glas wijn.
Garnalen met maar 1 oog
Er gaat een gerucht rond: van garnalen zou een oog worden afgeknipt. Hierdoor zouden garnalen sneller reproduceren. Maar wat is hiervan waar? Marijn onderzoekt het bij een visserij in Thailand. En de uitkomst is stuitend!
Zongedroogde tomaten met een vreemd smaakje
Zongedroogde tomaten koop je in een zakje of potje, maar hoe ziet het productieproces eruit? En klopt het dat er beestjes in de tomaten kunnen kruipen? Keuringsdienst van waarde zoekt het uit.
Duurzaam op vakantie met plastic flesjes
Eco-reizen, wat houdt dat in? En aan welke standaard moet een oord voldoen om 'eco' genoemd te worden? Ersin krijgt een rondleiding op een eco-resort en kijkt zijn ogen uit.
Apenarbeid voor je kokosmelk
Kokosmelk: helemaal vegan. Toch? Keuringsdienst van waarde komt op een spoor van apenarbeid dat hen naar Thailand leidt. Hun bevindingen doen de oren klapperen.
Van bamboe tot onderbroek
Bamboe staat bekend als duurzame stof, maar hoe zit het met het productieproces? Hoe verandert bamboe in een stof waar je onderbroeken van maakt? De Keuringsdienst spreekt met mensen uit de bamboe-industrie om door de bomen het bos weer te zien.
Meer over eten
Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.