Een liefdevolle knipbeurt geeft je zelfvertrouwen een boost

De vrijwilligers van de BeautyBank geven mensen een steuntje in de rug met een gratis make-over. In de Zin in morgen radio-uitzending van deze week praat Sander de Kramer met oprichtster Karin Gombert over dit bijzondere initiatief. 

Renie is een van de mensen die bij de BeautyBank een behandeling heeft gekregen. In 2013 heeft zij een herseninfarct gehad. Vanaf toen is haar leven ingrijpend veranderd. Een van de zeer beperkende gevolgen van niet aangeboren hersenletsel (NAH) is vermoeidheid. Ook Renie ondervindt daar dagelijks veel last van. Zij moet enorm selectief zijn bij het kiezen van activiteiten die ze kan ondernemen.

Mede daardoor heeft ze lange tijd geen aandacht besteed aan haar uiterlijk, en op den duur raakte ze daar een beetje aan gewend. Daar komt bij dat Renie ook financieel haar keuzes altijd goed moet overwegen en een bezoekje aan de kapper staat dan niet bovenaan de lijst van prioriteiten.

Het kwam voor Renie als een enorme verrassing dat er een behandeling bij een bij de BeautyBank aangesloten beauty-professional voor haar werd georganiseerd. En zo belandde ze in de stoel bij vrijwilligster Helen.

Tekst gaat door onder de foto's.

Renie in de kappersstoel bij vrijwilligster Helen van de BeautyBank
Renie in de kappersstoel bij vrijwilligster Helen

Kapster Helen heeft echt de tijd genomen om te bespreken wat Renie precies wilde zodat ze zich comfortabel zou voelen bij het resultaat. En met succes: het nieuwe kapsel past precies bij haar en staat haar ontzettend goed. Nog dagen daarna hield Renie er een blij en gelukkig gevoel aan over.

 

Vooruitkijkspiegel

De BeautyBank gebruikt de ‘Vooruitkijkspiegel’ als slogan. De meeste mensen zien zichzelf niet zo mooi als ze zijn. Beauty-professionals weten als geen ander de mooie kanten van mensen naar voren te halen en dragen zo bij aan de eigenwaarde. Maar jij kunt ook een 'vooruitkijkspiegel' zijn voor anderen. Hoe je dat doet? Door zelf eens goed te kijken naar de mensen in je omgeving en eens rustig te observeren wat er nu zo mooi is aan een ieder. Want ieder mens is uniek en mooi in zijn of haar uniciteit. Durf dat ook naar die persoon uit te spreken, want waardering en complimentjes kosten niets maar zijn van grote betekenis voor ons allemaal.

Ben je benieuwd geworden naar het werk van de BeautyBank? Luister dan in Zin in morgen naar het gesprek dat Sander de Kramer heeft met oprichtster Karin Gombert.

Zin in morgen is te beluisteren op zaterdag 17 februari tussen 18.00 uur en 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.