Serie De droom van de jeugd is geselecteerd voor het Canneseries festival

Leuk nieuws! De nieuwe fictieserie De droom van de jeugd is opgenomen in de officiële competitie van het internationale televisiefestival Canneseries, dat tussen 14 en 19 april plaatsvindt. De serie vertelt het verhaal van de familie Wander, vanaf de jaren zestig tot aan nu.

De droom van de jeugd is een negendelige familiekroniek over een doodgewoon Nederlands gezin, waarin een ongewoon groot geheim als vergif door de verschillende generaties heen sijpelt. Vanaf de jaren zestig tot aan het heden is te zien hoe grillig en onvoorspelbaar het leven zich aan de van oorsprong Brabants katholieke familie Wander voltrekt. 

De droom van de jeugd
De droom van de jeugd

Scenarioschrijfster Marnie Blok en regisseur Bram Schouw vertellen over de serie: 'Met De droom van de jeugd vertellen we een verhaal van alle tijden. Over hoe iedere generatie zich afzet tegen de vorige. Over patronen die zich herhalen. Over hoe de onvermijdelijke strijd die elke generatie levert in essentie dezelfde is: het ontdekken en verwerven van eigen inzichten, het vormgeven van eigen idealen, het veroveren van vrijheid.

De droom van de jeugd gaat over dat gevecht om vrijheid, zowel op persoonlijk vlak als in een groter maatschappelijk verband. De veertig jaar waarin de serie zich afspeelt, geeft ons de kans om mee te groeien met de personages - tegen de achtergrond van belangrijke politieke gebeurtenissen. Zo zijn we via de leden van de familie Wander getuige van onder meer de studentenopstanden in Parijs (1968), de val van de Berlijnse muur (1989), de oorlog in voormalig Joegoslavië (1994) en de aanslagen van 9/11.’

De droom van de jeugd
De droom van de jeugd

‘Bovenal gaat De droom van de jeugd over familie, daar waar alles begint en uiteindelijk zal eindigen’

Marnie Blok en Bram Schouw

‘We concentreren we ons ook op de persoonlijke verhalen. Liefdes en huwelijken, geboortes en sterfgevallen, momenten van groot geluk en diep verdriet, van idealisme, dadendrang en carrières die slagen of mislukken. Verhalen die raken aan tijdloze thema’s en vraagstukken die nog altijd actueel zijn, zoals het recht op abortus, vrouwenemancipatie, geloof en racisme. Maar bovenal gaat De droom van de jeugd over familie. Daar waar alles begint en uiteindelijk zal eindigen.’

De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 7 juni ook op NPO Plus. 

Lees ook: