Stukje kip? Dan kiezen we in Nederland meestal voor de filet. Een korte bereidingstijd, geen botjes, geen vel. De overige 70 procent van de kip zien we als bijproducten. In De prijsknaller zie je hoe die producten voor hele lage prijzen naar andere continenten gaan. Maar hier kun je zelf ook lekker mee koken. Hoe? Dat laten de chefs van BinnensteBuiten zien.

Nederlandse kip in Ghana

Vooral in Ghana komt er ontzettend veel Nederlandse kip binnen. Ghanese kippenboeren kunnen niet met deze bodemprijzen concurreren. Het gevolg? Op de Ghanese boerderijen loopt geen kip meer rond. Wat kan jij hier als consument aan doen?

Alle delen van de kip eten

Als consument kun je er voor kiezen om juíst ook de andere delen van de kip te eten. Hoe minder ‘bijproducten’ er naar andere werelddelen worden geëxporteerd, hoe meer deze landen de kans hebben om zelf kippen te houden en verkopen. De receptenpagina van BinnensteBuiten staat vol met lekkere recepten. En daar vind je ook kiprecepten met andere delen dan de filet. Wij zetten onze favorieten op een rijtje.

Kokos-kerrie kippenboutjes

Dit is een van de favoriete gerechten van chef-kok Sharon de Miranda: kokos-kerrie kippenboutjes met Chow Mein. Een heerlijk gerecht met Chinese en Surinaamse invloeden.

Kokos-kerrie kippenboutjes

Roti à la Ramon

Roti met heerlijke kippendij. Chef-kok Ramon Brugman geeft dit wereldwijd bekende gerecht een eigen twist.

Roti

Groentesoep met volkorenbrood met truffel

Culinair expert Alain Caron bereidt een heerlijke soep met kippenbouillon. Het gerecht laat het brood van bakker Fred Tiggelman helemaal tot zijn recht komen.

Groentesoep

Surinaamse zuurkool

Zuurkool Hollandse pot? Niet met de versie van Sharon. Zij maakt er een Surinaams gerecht van. Een betaalbare maaltijd met kippenboutjes.

Surinaamse zuurkool

Kip met een romige biersaus

Een heerlijk gerecht met kippendijen, kippenvleugels en een sausje van bier!

Kip met romige biersaus

Gelakte kip van Alain

Alle delen van de kip zijn heerlijk om te eten. Sloof je uit met dit recept van culinair expert Alain Caron.

Gelakte kip

Kipburger?

Kip gegeten en nog wat delen over? Maak van het overgebleven vlees deze heerlijke kipburgers.

Kipburgers
Ga jij vanaf nu ook andere delen van de kip eten?
  1. Nee, ik blijf bij kipfilet 5% (10 votes)
  2. Misschien… 15% (28 votes)
  3. Ja, zeker! 72% (133 votes)
  4. Ik eet überhaupt geen kip 7% (13 votes)

Altijd op de hoogte blijven van lekkere recepten en tips?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

eenpansgerechten rijst sharon de miranda