Vrijdag 22 april vierde het dagelijkse KRO-NCRV ontbijtprogramma De ochtend van 4 (NPO Radio 4) haar 4000e uitzending. Live vanuit de grote serre bij KRO-NCRV in Hilversum genoten deze ochtend zo’n 100 luisteraars van diverse liveoptredens en een feestelijk champagneontbijt. In deze jubileumuitzending was een grote rol weggelegd voor de Toonzetters, mensen die de kracht van muziek inzetten buiten de concertzaal.

Uit de honderden nominaties die de luisteraars zelf aandroegen koos een jury van ‘hersenprofessor’ Erik Scherder, substituut-ombudsman Joyce Sylvester en Componist des Vaderlands Martin Fondse vier Toonzetters. Zij werden in de feestuitzending extra in het zonnetje gezet. Deze Toonzetters zijn:
- Muziekdocent/klarinettist Ilse Eijsink. Zij verzorgt met haar Hallo Muziek Academie in Amsterdam-Noord en Zaanstad muzieklessen aan kinderen en volwassenen die door een achterstandspositie minder snel zulke lessen kunnen volgen.
De Bedside Singers Wageningen zingen voor mensen in hun laatste levensfase. Met rustgevende muziek begeleiden zij stervenden in de laatste dagen van hun leven.
Elco van Alphen is de drijvende kracht achter het gezelschap De lachende zon, dat belevingstheater maakt  voor mensen met een meervoudige beperking.
Muziektherapeut Sander van Goor zet met zijn organisatie Safe & Sound muziektherapie in bij kinderen en volwassenen met trauma’s, onder wie asielzoekers en vluchtelingen.

KRO-NCRV wil met haar programma’s mensen inspireren en handvatten bieden om met elkaar te werken aan een mooiere wereld van morgen. Met dit jubileumprogramma zet De ochtend van 4 deze Toonzetters in het zonnetje omdat zij met muziek het verschil maken in het leven van anderen.