De Vegan NY baked cheesecake van Ronnie Flex

In deze Donnie aan de Kook gaat Donnie samen met Ronnie Flex een vegan variant van cheesecake maken. Ronnie's vriendin is een ster in het maken van cheesecake. Vindt Ronnie deze cheesecake dan wel lekker genoeg? 

Vegan NY baked cheesecake 

Voor: 6-8 personen
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Oventijd: +/- 60 minuten

Ingrediënten

Bodem:

150 g vegan koekjes (oreo)
20 g vegan boter

Vulling:

750 g dikke sojakwark
250 g kokosyoghurt
Sap en geraspte schil van 1 grote biologische citroen
100 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker (1 zakje)
85 g custardpoeder
1 tl bakpoeder
125 g plantaardige bakboter gesmolten

Swirl:

100 g framboos (diepvries)
2 el suiker

Garnering:

Frambozen
Eetbare bloemen

Aan de slag

Maal 150gr vegan chocolade koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt 40 gr boter in een pannetje. Wanneer de boter is gesmolten kan je de koekkruimels erbij voegen en mixen. Wanneer het goed is gemixt kun je het uitdrukken op de bodem van de springvorm.

Cheesecake laag

Doe vervolgens 750gr sojakwark samen met 250gr kokosyoghurt in een grote kom. Rasp de schil van 1 citroen en doe het samen met het sap van de citroen in de kom bij de kwark en yoghurt. Vervolgens voeg je 100gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 85gr custardpoeder en 1el bakpoeder toe en meng je het goed totdat je geen klontjes meer ziet.

Smelt 125 gr boter in een pannetje. Wanneer dit is gesmolten giet je er een klein deel van het kwarkmengsel bij en mix je het goed door elkaar. Roer het botermengsel vervolgens weer door de rest van het kwarkmengsel. Giet dit over de bodem van de springvorm.

Voor het maken van de swirl topping doen we 100gr frambozen en 2el suiker in een steelpan en zetten dit op laag vuur. Als alles mooi glad is zeef je de pitten eruit en giet je het langzaam op de bovenkant van de cheesecake. Met de achterkant van een lepel kan je hier een patroon mee maken.

Bakken

Bak de cheesecake 55-60 minuten, tot de taart mooi gerezen is en er goudgeel uitziet. Schakel de oven uit en laat de taart 5-10 minuten staan voordat je hem uit de oven haalt.

Serveren

Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Serveer met roodfruit, bestuif met poedersuiker en decoreer met eetbare bloemen.