De veroordeling en Shadow Game winnen Gouden Kalveren

De documentaire Shadow Game en de film De veroordeling zijn tijdens het Filmfestival in Utrecht afgelopen vrijdag in de prijzen gevallen!

De veroordeling

De speelfilm De veroordeling, waarvan KRO-NCRV co-producent is, heeft maar liefst 4 Kalveren gewonnen: beste film, beste scenario, beste bijrol en beste hoofdrol.

De waargebeurde dramafilm reconstrueert de Deventer moordzaak op basis van het boek van journalist Bas Haan. De film laat zien hoe de rechtszaak rondom de moord op weduwe Wittenberg veranderde in een nationaal mediacircus.

Shadow Game

In de documentaire Shadow Game worden alleenreizende kindvluchtelingen gevolgd tijdens hun tocht door de schaduwzijde van Europa. Regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel namen vrijdag samen vijf jongens uit de docu de Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire in ontvangst nemen.

Shadow Game is onderdeel van een transmediaal project dat bestaat uit de documentaire, korte docu’s, een adventure game, een fototentoonstelling i.s.m Cigdem Yuksel en een impactcampagne. De documentaire is gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, het NPO-fonds en CoBO en wordt geproduceerd door Witfilm en KRO-NCRV i.s.m. Prospektor. Distributeur is Cinema Delicatessen.