Shadow Game

Iedere dag proberen tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht, de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven.

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel de jongens uit Shadow Game op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. 

Shadow Game is onderdeel van een transmediaal project dat bestaat uit de documentaire, korte docu’s, een adventure game, een fototentoonstelling i.s.m Cigdem Yuksel en een impactcampagne. De documentaire is gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, het NPO-fonds en CoBO en wordt geproduceerd door Witfilm en KRO-NCRV i.s.m. Prospektor. Distributeur is Cinema Delicatessen.

Shadow Game is te zien op NPO Start.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang updates over jouw favo programma's, de nieuwste documentaries, podcasts, acties en meer!

Wat is 'The Game'?

Met Shadow Game belicht KRO-NCRV de situatie van jonge vluchtelingenkinderen die onder erbarmelijke omstandigheden een gevaarlijke reis door Europa maken. Mishandelingen en ontberingen zijn daar aan de orde van de dag. De kinderen in de documentaire Shadow Game proberen dagelijks levensgevaarlijke grenzen over te steken, op zoek naar veiligheid en een beter leven. The game, noemen ze dat.

Life is war tattoo - Shadow game

Wat kan ik doen?

Heeft het verhaal van deze kinderen je geraakt? Shadow Game lanceert het manifest 'Bescherm kinderen op de vlucht'. Geef je stem en deel het manifest via sociale media!

Shadow Game - Faiz uit Soedan