Dit zie je in november bij KRO-NCRV!

Voor wie steek jij een kaarsje op?, Diagnose de Wild en Hands Up. Benieuwd naar wat je allemaal kunt zien in november? Wij zetten het voor jou op een rijtje. 

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Op dinsdag 2 november, Allerzielen, is voor de 10e keer op rij de jaarlijkse terugblik van KRO-NCRV op het afgelopen jaar te zien. Voor wie steek jij een kaarsje op? komt dit keer vanuit het centrum van Amersfoort. Anita Witzier brandt samen met nabestaanden een kaars om de herinnering levend te houden. Na de stille, ingetogen herdenkingen in coronatijd is er weer ruimte om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen over veerkracht, liefde en licht.

Voor wie steek jij een kaarsje op?, dinsdag 2 november om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Diagnose De Wild

In de documentaire Diagnose De Wild laat Ruud de Wild zien hoe zijn leven plotseling op z’n kop stond na de diagnose darmkanker. Met zijn openhartige verhaal in deze documentaire hoopt Ruud bewustzijn te creëren over de impact van kanker, en hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken.

Diagnose De Wild, 7 november te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 om 22.30 uur.

Hands Up: wie kan zich het beste verstaanbaar maken in gebaren?

Wie kan zich het beste verstaanbaar maken in gebaren? Op zaterdag 13 november start KRO-NCRV met het nieuwe jeugdprogramma Hands Up het eerste tv-programma met dove en slechthorende kandidaten.

Hands Up, vanaf zaterdag 13 november bij KRO-NCRV op NPO Zapp, 18.35 uur

Shadow Game

Alleenreizende jongeren proberen dagelijks levensgevaarlijke grenzen in Europa over te steken, op zoek naar bescherming en een beter leven. Doordat veel Europese landen hun grenzen hebben gesloten, is het bereiken van hun eindbestemming gevaarlijker dan ooit. Regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (Nieuw, De Asielzoekmachine, De Deal) volgen in de Shadow Game.

2Doc: Shadow Game, maandag 15 november om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.