Op Witte Donderdag 14 april, vertelt KRO-NCRV-dj Ruud de Wild het paasverhaal tijdens de live-uitzending van The Passion vanuit Doetinchem. Ruud neemt de kijker mee in het eeuwenoude paasverhaal, dat vandaag de dag nog verrassend actueel blijkt te zijn. De radio-dj geeft zijn eigen invulling aan zijn rol als verteller van het bekende verhaal en neemt de kijker mee langs herkenbare onderwerpen.

Ruud de Wild: “Het paasverhaal ken ik al sinds mijn jeugd. Het is niet alleen een religieus verhaal, ook maatschappelijk heeft het ons nog veel te zeggen in deze tijd. Als verteller in The Passion wil ik mij net zo onderzoekend opstellen als in mijn podcasts. Ik weet de antwoorden ook niet, maar ik stel me er voor open. Het thema ‘alles komt goed?!’ is inmiddels mijn levensmotto. Niet alles altijd hoeft desastreus fout te gaan. Het leven is te kort voor gedoe.”

Het thema alles komt goed?! is inmiddels mijn levensmotto.

Cast The Passion 2022

Al eerder werd bekend gemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (verslaggever) onderdeel zijn van KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement op Witte Donderdag 14 april vanuit de Achterhoek. Met Ruud de Wild als verteller is de cast voor 2022 compleet.

Samenwerking Bartiméus Fonds; Paasverhaal voor iedereen

De eeuwenoude vertelling van The Passion is vandaag de dag nog steeds actueel en herkenbaar. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop toegankelijk is voor iedereen. Daarom werken KRO-NCRV en het Bartiméus Fonds dit jaar weer samen aan de audiodescriptie tijdens de live-uitzending van The Passion. Het paasverhaal is dus niet alleen live op tv te volgen, ook radioluisteraars kunnen het verhaal beleven via de audiodescriptie die KRO-NCRV-dj Wouter van der Goes op NPO Radio 2 geeft. Voor slechthorenden wordt het verhaal door een gebarentolk vertaald op NPO 1 Extra. Op deze manier heeft iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater. 

The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.