De documentaire Walk with Me volgt drie jaar lang de leefwijze van kloosterlingen van de leefgemeenschap van Thich Nhat Hanh.

Afgelopen week overleed de wereldberoemde zenmeester Thich Nhat Hanh op 95-jarige leeftijd. De boeddhistisch leider wordt beschouwd als de vader van de mindfulness beweging en de grondlegger van het geëngageerd boeddhisme.

Daarom zendt De boeddhistische blik de documentaire Walk with Me uit: een bijzonder intieme blik op de boeddhistische gemeenschap die hij stichtte. De documentaire volgt drie jaar lang de leefwijze van enkele kloosterlingen.

Thich Nhat Hanh
De boeddhistische blik

In Zuid-Frankrijk stichtte Thich Nhat Hanh een leefgemeenschap waar hij samen met andere boeddhistische monniken en nonnen de mindfulness beweging tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. 

Thich Nhat Hanh wordt één van de meest invloedrijke en meest representatieve leiders uit de geschiedenis van het boeddhisme genoemd, gezien zijn invloed op het hedendaagse wereldboeddhisme. Wereldwijd werden zijn boeken zo'n tien miljoen keer verkocht.