Bij Spoorloos en De rijdende rechter zien we Jetske van den Elsen als fantastische presentatrice, maar op het gebied van eten is ze net zo gepassioneerd. Met een koksopleiding en een MasterChef-titel in haar achterzak deelt ze ook met ons haar recepten. Zo laat ze zien hoe je snel gevulde koolrolletjes op tafel zet. 

Savooiekool wordt ook wel groene kool, kappertjeskool of putjeskool genoemd.

Gevulde savooiekool

Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: stoompan

 

Ingrediënten

- 1 savooiekool

- 400 gr gekookte rijst

- 300 gr kippengehakt (of vega gehakt) 

- 1 bosje koriander fijngehakt 

- 1 theelepel gehakte knoflook

- ½ theelepel chilivlokken

- een halve gesneden Chinese kool

- 1 fijngesneden bosui 

- 2 theelepels gember

- 2 eetlepels vissaus

- 3 eetlepels oestersaus

                      

Dipsaus

- 1 eetlepel gehakte koriander

- 1 eetlepel gehakte peterselie

- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

- ½ theelepel gehakte knoflook

- 1 fijngesneden bosui

- 2 eetlepels sojasaus

- 2 eetlepels oestersaus

- 1 eetlepel sesamolie

- scheutje water

- 1 eetlepel chilisaus

- 1  groene peper in ringen gesneden

- 1  rode peper in ringen gesneden

- sap van een halve limoen

Savooiekool Jetske van den Elsen
Aan de slag!

1. Haal de bladeren van de kool los en blancheer deze kort in kokend water met een beetje zout. Leg ze vervolgens op een theedoek om te drogen.

2. Verhit een pan met wat zonnebloemolie en bak de knoflook met gember kort aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit tot het gaar is.

3. Voeg de Chinese kool toe en bak dit kort mee, voeg vervolgens de oestersaus, sesamolie, chilivlokken, bosui en de koriander toe. Voeg als laatste de rijst toe. Schep dit om en je vulling is klaar.

4. Pak een koolblad en vul dit met twee lepels van de vulling. Rol dit op en stoom de rolletjes voor 5 tot 7 minuten in een stoompan. Serveer de rolletjes met de dipsaus en genieten maar!

Savooiekool

Savooiekool is een veelzijdige groente en wordt ook wel groene kool, kappertjeskool of putjeskool genoemd. Deze krachtpatser is het hele jaar rond verkrijgbaar en komt van juni tot en met maart van Nederlandse bodem. 

Meer weten over eten?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

gijs staverman ramon brugman lekkere track cocktail