Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Ramon toont de veelzijdigheid van elk gewas, zodat ook jij van boer tot bord weet te koken. Het recept van deze week: spitskoolsalade! Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 spitskool
- Een scheutje olijfolie
- 1 theelepel kummel (karwijzaad)
- 1 theelepel mosterd
- 3 theelepels honing
- Een handje geroosterde amandelen
Standaard in huis
- Zout en peper
Benodigdheden
- Kom
Bereidingswijze
-
Was de spitskool en snij deze in kleine stukjes. Doe de spitskool in een kom.
-
Doe de zout, peper, honing, kummel, mosterd en de olijfolie eroverheen.
-
Meng de ingrediënten goed door de spitskool heen met je handen. Laat de spitskool 10 minuten staan, zodat deze zacht wordt.
-
Snij de geroosterde amandelen in kleine stukjes.
-
Doe de spitskool op een bord en strooi de geroosterde amandelen eroverheen.
-
Eet smakelijk!
Ramons tip
- Masseer de kool flink met je handen, zodat de spitskool wat zachter wordt. Alleen doorscheppen werkt dus niet!
- De salade is ook een heerlijk bijgerecht voor een feestelijk maal.