Voor een groot gezin eten verzorgen is een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat het menu gevarieerd is en dat er geen eten verloren gaat? De familie Buddenbruck uit Een huis vol neemt ons mee in hoe het dagmenu er bij hen uitziet. 

Ontbijt

Vader Rob drinkt graag een cappuccino bij het ontbijt. Moeder Thaila: 'De kinderen eten ’s ochtends altijd een broodje of croissantje. Vaak is dat dat 1 broodje zoet en 1 broodje hartig.'

Zondag is de vaste ontbijtdag van de familie, dan ontbijt het hele gezin samen. Rob: 'Dan halen wij lekker broodjes bij de bakker.'

Gezonde school

Thaila: 'Voor de kinderen hoef ik alleen maar hun lege broodtrommel en bestek mee te geven, want ze zitten op een gezonde school. En dan krijgen ze alles op school, het is een soort lopend buffet wat je in films ook ziet. Alleen dan met allemaal gezonde dingen, zoals fruit.'

'Op school krijgen de kinderen een lopend buffet met allemaal gezonde dingen.'

Thaila Buddenbruck

Restjes

Als de familie restjes overheeft gebruiken ze dat de volgende dag. Thaila: 'Lekker met wat kaas en dan in de oven.' Ovenschotels zijn sowieso geliefd in huize Buddenbruck, beaamt Rob. En als de kinderen iets niet lekker vinden? Rob: 'De kinderen moeten altijd proeven, ze hoeven niet alles op te eten, maar wij vinden het wel belangrijk dat ze het proberen.'

Aan tafel bij familie Buddenbruck
Aan tafel bij familie Buddenbruck

Avondeten

Rob: 'Dat is iedere keer anders.' Thaila: 'Wij eten wel veel ovenschotels en dan maak ik 2 soorten, voor de kinderen met aardappels en voor ons zonder.' Wat écht niet in huis komt? Thaila: 'Tuinbonen komen het huis niet in, dat vind ik echt niet lekker!'

Meer weten over eten?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

Cynthia Cudogham kookt met haar kinderen