‘Het Paasverhaal laat zien dat iedereen behoefte heeft aan liefde’

Sharon de Miranda is dit jaar te zien als discipel in The Passion. De tv-kok van BinnensteBuiten maakt doorgaans heerlijke gerechten uit alle windstreken, maar dit jaar speelt ze een van de volgers van Jezus. Wat heeft Sharon zelf eigenlijk met het Paasverhaal?

“Ik vind het een zwaar verhaal,” begint Sharon eerlijk. Toch zit er volgens haar ook vandaag de dag een relevante boodschap in het Paasverhaal. “Het laat zien dat iedereen behoefte heeft aan liefde. Iedereen moet gezien worden. En het laat ook zien dat teleurgesteld zijn erbij hoort. Dat gebeurt ons allemaal wel eens.”

#ikbenervoorjou

Het thema van The Passion ’21 is #ikbenervoorjou. Een mooi en belangrijk thema, volgens Sharon. “Voor mij betekent het: hou je oren en ogen open. Kijk mensen eens goed aan, als je in gesprek bent. Voel even of het wel echt goed gaat met die persoon. Dat kun je vaak al zien door iemand gewoon even aan te kijken. En als je toch twijfelt, vraag het desnoods gewoon vier keer achter elkaar: ‘Gaat het echt wel goed?’”

Kleine dingen

De vastentijd voor Pasen is voor veel mensen een tijd van reflectie en nadenken. In die momenten kun je erachter komen wat belangrijk is in het leven. “Ik denk vaak na over hoe snel het leven gaat. Voor je het weet ben je er niet meer. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te genieten – ook van de kleine dingetjes. Want juist die kleine dingen, die kunnen achteraf echt megagroot zijn.”

Voorbeelden van die megagrote kleine dingen zijn er volgens Sharon genoeg. “Als je een te grote taart hebt gebakken, eet je hem dan helemaal op? Of breng je een lekker stukje naar de buren? Of gewoon even zwaaien en glimlachen naar die persoon die iedere dag uit het raam naar buiten staart, als je de hond uitlaat. Of een keer niet zeggen: ‘Sorry, ik moet ophangen’. En zo kan ik nog wel 100 dingen opnoemen.”

Tegen wie zeg jij 'ik ben er voor jou'?

In deze tijd is er meer dan ooit behoefte aan warmte, verbinding en hoop. Als jij deze behoefte ook voelt, vertel ons dan voor wie jij er in 2021 bent en waarom.

Bericht achterlaten