Dit zijn de hoofdrollen van The Passion 2023

Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria), Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus), Bertrie Wierenga (Maria Magdalena) en Dragan Bakema (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2023. Anita Witzier keert tijdens de dertiende editie terug als verslaggever van het muzikale paasevenement. 

Wij vinden het belangrijk dat dit universele verhaal over geloof, hoop en liefde verteld blijft worden en iedereen aanspreekt – jong, oud, gelovig of niet. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. In een steeds individualistischere samenleving, staan we vaak meer stil bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt. Terwijl de behoefte aan saamhorigheid en verbinding juist is toegenomen. Uiteindelijk heeft iedereen liefde nodig.

Wij als KRO-NCRV ontwikkelen vanuit de tradities programma’s en initiatieven, zoals The Passion, waarin liefde voor je naasten een grote rol speelt. Door de koppeling met maatschappelijke onderwerpen in de vertelling, willen we kijkers uit het hele land met elkaar verbinden. Dat gebeurt dit jaar mét publiek vanuit Friesland. Na het succes van vorig jaar krijg het paasverhaal ook dit jaar weer een vervolg met Hemelvaart.

Sinan Eroglu speelt Jezus in The Passion 2023

Sinan Eroglu speelt de rol van Jezus in The Passion 2023. In 2012 werd hij bij bekend bij Nederlandse publiek door een aantal grote bijrollen. Recent was hij te zien in de films Costa!!, Foodies en De Tatta's en in 2023 maakt hij zijn regiedebuut met zijn film Scotoe. 

The Passion 2023 | Sinan Eroglu (Jezus)

Buddy Vedder speelt Judas in The Passion 2023

Buddy Vedder is acteur, presentator en zanger. In de zomer van 2015 werd hij bekend door zijn rol Rover Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Tegenwoordig is hij geregeld te zien op televisie, als co-host van Holland's Got Talent en panellid in The Masked Singer. Daarnaast presenteert hij Lang Leve de Muziekshow voor NPO Zapp. 

The Passion 2023 | Buddy Vedder (Judas)

Marlijn Weerdenburg speelt Maria in The Passion 2023

Marlijn Weerdenburg is een presentatrice, actrice en zangeres. Marlijn werd bekend als Danni Lowinski uit de gelijknamige serie op SBS 6. Tegenwoordig is ze te zien als presentatrice van MolTalk en DNA Onbekend, staat ze in het theater en werkt ze aan haar tweede album. 

The Passion 2023 | Marlijn Weerdenburg (Maria)

Dragan Bakema speelt Pilatus in The Passion 2023

Dragan is een veelzijdig acteur en schrijver. De afgelopen jaren was hij geregeld te zien in het theater, met hoofdrollen in de musical Lazarus en de voorstelling Taste, en op televisie. Hij speelde een van de hoofdrollen in de serie Keizersvrouwen en speelde een grote bijrol in Flikken Rotterdam. In 2023 is hij te zien in de nieuwe Videoland-serie Incognito, waarin hij de hoofdrol vertolkt. 

The Passion 2023 | Dragan Bakema (Pilatus)

Bertrie Wierenga speelt Maria Magdalena in The Passion 2023

Bertrie wist op jonge leeftijd al dat ze actrice wilde worden. Op 10-jarige leeftijd speelde ze een rol in de musical Oliver Twist. Haar doorbraak bij het grote publiek beleefde ze in 2019 toen ze de rol van Shanti in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden ging spelen. Daarnaast was ze in 2017 al te zien in een vaste bijrol in Celblok H.

The Passion 2023 | Bertrie Wierenga (Maria Magdalena)

Ferdi Stofmeel speelt Petrus in The Passion 2023

Ferdi is een komisch talent en onder andere bekend van zijn rollen in sketchserie Komt Een Man Bij De Dokter en jeugdserie De Regels van Floor. Daarnaast speelde hij rollen in De Beentjes van Sint Hildegard, De Grote Slijmfilm en Boeien! In 2022 behaalde hij de finaleweek van De Slimste Mens, waar hij op de vijfde plek eindigde. 

The Passion 2023 | Ferdi Stofmeel (Petrus)

Anita Witzier is de verslaggever van The Passion 2023

Anita Witzier keert terug als verslaggever van The Passion 2023. Sinds 1996 is ze verbonden aan KRO-NCRV, waarvoor ze programma's als Festival van de liefde, Anita in Missie, Voor wie steek jij een kaarsje op? en Anita Wordt Opgenomen maakt. Anita was in 2021 ook al te zien tijdens The Passion in Roermond als verslaggever. 

The Passion 2023 | Anita Witzier

Samen The Passion ervaren

Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt gekozen voor een gevarieerde cast en muziekhits die binnen de context van The Passion een heel nieuwe lading krijgen. Bovendien wordt de dertiende editie weer voorzien van audiodescriptie van KRO-NCRV-dj Wouter van der Goes op NPO Radio 2 en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven. In de dertiende editie van The Passion staat het thema ‘leun op mij’ centraal, waarbij wordt ingehaakt op de maatschappelijke actualiteit.

The Passion Talk

Direct na de live-uitzending wordt in The Passion Talk, gepresenteerd door Klaas van Kruistum, nagepraat met de hoofdrolspelers en vooruitgeblikt op The Passion Hemelvaart. The Passion Talk is op donderdag 6 april live te zien bij KRO-NCRV op NPO 3, direct na de live-uitzending op NPO 1.

Dit jaar wordt The Passion en The Passion Hemelvaart mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds, de gemeenten Harlingen en Súdwest-Fryslân, Provincie Fryslân en geproduceerd door Mediawater.

The Passion 2023 wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 18 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Beeldcredits: Sander Mulkens, Remko Modderkolk

Meer weten over The Passion 2023?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

The Passion 2023