In het nu leven? Dit vinden jullie

Dit zijn jullie reacties op de stelling in de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief: ik leef in het nu. 

In de inspiratienieuwsbrief staan elke week mooie en inspirerende verhalen uit verschillende programma's van KRO-NCRV. Elke week schotelt de nieuwsbrief haar lezers een nieuwe stelling voor. Zingeving, levenskunst of andere inspiratie: de stelling kan overal over gaan en we zijn benieuwd hoe jij erover denkt.   

Wanneer we in het nu leven, concentreren we ons op het heden in plaats van op het verleden of de toekomst. We genieten van de schoonheid van het moment. Lukt jullie dit? Wij vroegen het in de vorige KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief. De stelling was:  

Ik leef in het nu

Dit vinden jullie:

"Ik leef in het nu. Door schade en schade heb ik ondervonden dat ik alleen in het nu goed voor mijzelf kan zorgen. In de dagelijkse praktijk voel ik mij in het hier en nu gelukkig. Gelukkig dan in eerdere periodes in mijn leven waar ik me meer gelegen liet liggen aan mijn verleden en aan de ambities voor de toekomst." 

"Tegenwoordig werk ik vooral voor later. Het pensioen nadert en eerder stoppen is een steeds groter financieel risico. Wel heb ik mijn rustmomenten in het nu: ik ga wandelen, en geniet van de vrijheid zonder agenda en afspraken. Maar het Zwitserleven gevoel in een dag is gestopt." 

"Het zinnetje van Winnie-the-Pooh vind ik prachtig en probeer ik zoveel mogelijk toe te passen. Hij vraagt aan Knorretje: "What day is it?" Knorretje antwoord: "Today." Waarop Pooh antwoordt: "Ah, my favorite day!" 

"Helaas, ik kan mijn triest jeugd niet loslaten. Ook mijn enige zoon kan ik niet loslaten die ver weg woont. Mijn verwachtingen zijn ontgoochelingen. Ik voel me eenzaam en erg ongelukkig, maar sta open voor wijde raad." 

"Gister werd ik met spoed opgenomen. Door in het nu te blijven kon ik rustig wachten zonder angst. Die rust te ervaren is al het oefenen meer dan waard." 

"Ik leef in het nu, maar onderzoek het verleden. Door je verleden te kennen kun je beter in het nu leven. Wij staan op de schouders van onze voorouders en nemen hun ervaringen mee in het nu. Je kunt het verleden ook niet wegpoetsen, het is er. Je moet een weg in het nu vinden door de ervaringen van het verleden." 

Lees meer over in het nu leven