Jaydon groeide op in een onveilige thuissituatie. Op zijn 9e werd hij daarom met spoed uit huis geplaatst. Toen Jaydon hoorde dat 3FM Serious Request dit jaar geld ophaalt voor Stichting Het Vergeten Kind kwam hij meteen in actie. Zijn doel was om €40 op te halen met het verkopen van kerstkaarten. Mede dankzij Rob & Wijnand en de Ochtendshow wordt dat inmiddels íets meer.

'Een kind wil heel graag gezien en gehoord worden. Op het moment dat dat niet gebeurt, voelt een kind zich heel erg alleen,' zegt Jaydon. Zelf heeft hij goede zorg en aandacht in zijn jeugd erg gemist. 'Dat mag niet meer gebeuren,' vindt hij. 'En daarom ben ik heel erg blij dat Stichting Het Vergeten Kind zich hiervoor inzet.' Het doel van de stichting is dat alle kinderen zich gezien voelen en een veilige thuisbasis hebben. Door geld in te zamelen met zijn kerstkaartenactie, helpt Jaydon de stichting met dit doel.

Meer en meer kerstkaarten

Half november belde Jaydon met Rob & Wijnand over zijn kerstkaartenplan. Zijn doel was om €40 op te halen voor de actie van Serious Request voor Stichting Het Vergeten Kind. Al snel belde de eerste luisteraar spontaan op om twee dozen kerstkaarten te doneren voor Jaydons actie. Daarna volgden meer en meer luisteraars. Van stapels ongebruikte kerstkaarten tot zelfgemaakte kaarten van scholen en BSO's... Inmiddels zijn er al meer dan 28.000 kaarten gedoneerd voor de actie. Jaydon gaat deze kaarten online én live op de 3FM Kerstmarkt verkopen.

Koop je kerstkaart!

Wil jij nog kerstkaarten sturen dit jaar? Een lieve boodschap voor iemand die je lang niet hebt gesproken of een gezellig kaartje voor iemand die dichtbij je staat? Loop niet naar de dichtsbijzijnde kaartenwinkel maar maak het extra bijzonder door een kaart van Jaydon te kopen. Dan steun je ook nog eens deze belangrijke stichting.
 

Koop hier je kerstkaarten!

Liever voor iedereen

KRO-NCRV is er voor iedereen en daarom laten we ook iedereen aan het woord. Een greep uit mooie verhalen van mooie mensen in een mooie samenleving. 

Annemiek Schrijver