Voor de actie Lief gebaar 2024 zijn er maar liefst 70 KRO-NCRV collega’s naar Rotterdam afgereisd om bij Stichting Jarige Job verjaardagsboxen in te pakken. Vele handen maken licht werk en het resultaat mag er dan ook zijn. Hoeveel boxen zijn er ingepakt? 

Lief gebaar 2024 

Tijdens Lief gebaar komen KRO-NCRV-presentatoren in actie voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Met verschillende acties zamelen ze, samen met jou, geld in voor Stichting Jarige Job. 

Zelf inpakken bij Stichting Jarige Job kan dan natuurlijk niet ontbreken. Dus gaan de handen uit de mouwen. Dat inpakken een serieuze business is, wordt al snel duidelijk. Medewerker Hannie van Stichting Jarige Job legt uit hoe je te werk gaat. 

Hannie van Stichting Jarige Job en KRO-NCRV collega's
Peter Kuipers bij Stichting Jarige Job

BertOp5 doet live verslag 

Presentator Bert Kranenbarg doet in BertOp5 verslag van deze feestelijke dag. Hij heeft voor de gelegenheid versterking van presentator Anita Witzier. Stichting Jarige Job draait voor een groot deel op vrijwilligers. Er zijn zelfs een aantal 'superjobcoaches'. Bert vraagt zich af wat een superjobcoach precies doet. 

Wie kan dat beter uitleggen dan een superjobcoach zelf? Superjobcoach Josine legt uit: 'Wij begeleiden de andere vrijwilligers die aan het inpakken zijn. Als je dit werk eenmaal doet, dan blijf je terugkomen.' 

Bert Kranenbarg in gesprek met een vrijwilliger van Sitchting Jarige Job
Antia Witzier en Bert Kranenbarg bij Stichting Jarige Job

Hoeveel dozen zijn er ingepakt? 

Hoe gaat het inpakken van zo'n box nou in zijn werk? Iedereen staat aan een lopende band en doet een ander onderdeel in de doos. In totaal hebben de KRO-NCRV collega's maar liefst 1280 verjaarsdagsboxen ingepakt. Goed werk! 

Corine en Leonie collega's van KRO-NCRV aan het werk
Bert Kranenbarg bij Stichting Jarige Job

Help jij ook mee?

Het inpakken is onderdeel van Lief gebaar 2024. Met Lief gebaar komen KRO-NCRV-presentatoren in actie voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Met verschillende acties zamelen ze geld in voor Stichting Jarige Job. 

En jij kunt helpen!

Lief gebaar logo

Lees ook