Jasper Demollin

Bij KRO-NCRV maakt Jasper met zijn beste vrienden het programma Streetlab. In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Ook presenteert hij de Zelfhulpboekenclub podcast samen met Stijn van Vliet.

Jasper begon op hele jonge leeftijd met theater. Zo werd hij in de peuterklas bij het liedje ‘Er zat een klein zigeunermeisje, huilend op een steen’ altijd naar voren gevraagd omdat hij dit zo realistisch kon vertolken. In 2011 begon hij aan de filmacteurs opleiding FAAAM in Amsterdam, waar hij in 2014 afstudeerde. Hij speelde o.a. in de film ‘Ikjijhijzij’ van Kaj Driessen (SpangaS), de HKU afstudeerfilm ‘Klootzakken’ en had een gastrol in de AVROTROS serie ‘Flikken Maastricht’.

Ondertussen was hij in 2013 samen met zijn middelbare schoolvrienden Daan Boom, Stijn van Vliet en Tim Senders het collectief Klapstoel begonnen met het doel theater, film en televisie te maken. In de zomer van 2013 maakten zij het televisieprogramma ‘Zo’ voor Veronica. Hierin gaven ze op diverse manieren een ludieke twist aan dagelijkse saaie situaties.

Bij KRO-NCRV maken zij het programma Streetlab. In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment. Streetlab werd voor het eerst vertoond tijdens TVlab. Naast tv bereiken de jongens ook online een enorm publiek met hun succesvolle YouTube kanaal. In hun tweede seizoen behaalde zij een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring en zorgden deze jonge makers voor veel opschudding in het televisielandschap.

Naast acteren en televisie maakt Jasper ook muziek. Hij zingt en speelt gitaar in de indie-rock band FRIARS. Onlangs hebben zij hun eerst single ‘Chemistry’ uitgebracht. De eerste EP volgt later. In 2021 deed hij ook meer aan Expeditie Robinson.
Samen met Daan Boom zit hij in de Tante Joke Karaoke Band. Hiermee spelen zij door het land op verschillende poppodia onder het motto ‘jij zingt, wij spelen’.