Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye, Boeddha in de polder en Joris' kerstboom. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. 

Pianoles 

We zijn alweer een tijdje onderweg in 2023 en ik moet zeggen: met mijn goede voornemens gaat het voorbeeldig.

Zo wilde ik heel graag mijn pianospel verbeteren. Als kind had ik een strenge docent, die terwijl hij zijn boterham wegslikte met lauwe melk, mij de les zat te lezen. Verder dan de basis ben ik nooit gekomen. Daar moest nu eens verandering in komen!

‘Een pianodocent ziet je aankomen met je 57 jaar’

Uit je comfortzone

Op internet zocht ik naar een geschikte muziekschool, maar ik voelde toch enige twijfel. En daar kwam het kleine monster opzetten dat we allemaal kennen als we iets nieuws willen aangaan of, zoals dat tegenwoordig heet, uit onze comfortzone willen treden. ‘Zo’n docent ziet je aankomen met je 57 jaar’. Of: ‘Welke professionele artiest gaat nou op pianoles?’ Uiteindelijk zette ik me er overheen en schreef me in bij een popschool.

Met veel plezier heb ik nu les bij een 24-jarige muzikante die met haar hand vol rinkelende ringen (de pianoleraar van toen zou zich in zijn beker melk verslikken) prachtige en leerzame stukken voorspeelt.

'Straks zit je tussen allerlei woke meiden de instructies verkeerd te begrijpen’

Yoga

Tijdens tv-opnames deed ik voor het eerst mee aan een yoga-sessie en ik wilde er graag meer van weten. Het monstertje riep alweer: ‘Straks zit je tussen allerlei woke meiden de instructies verkeerd te begrijpen’. ‘Wat moet een fanatieke voetballer nou op zo’n zweverig clubje?’ Maar goed, toch mezelf ingeschreven. En het was bijzonder aangenaam. En of het zweverig is: na afloop van de les zweef ik voldaan terug naar huis.

Lees ook

Hello Goodbye - Joris Linssen - september 2021(2).jpg

Nog meer lezen van Joris?

Voor de KRO-NCRV maakte Joris spraakmakende programma’s zoals Hello Goodbye en Joris’ Kerstboom

Klik hier!