Sander de Kramer

Sander de Kramer presenteert iedere zaterdagavond het programma Zin in morgen op NPO Radio 5 tussen 18:00 en 20:00 uur.

Sander de Kramer is naast presentator ook journalist en schrijver. Hij schreef meerder boeken zoals: Botsauto door Rotterdam, Van miljonair tot krantenjongen, Steppen met één been en SOS Rotterdam. Daarnaast is hij al jaren succesvol columnist voor De Telegraaf. 

Ook zet Sander zich in voor maatschappelijk onrecht. Zo richtte hij in 2007 samen met Hugo Borst stichting Sunday Foundation op, die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. In 2009 won hij de Laurenspenning, als blijk van waardering voor zijn inzet voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam. Ook werd hij in 2001 benoemd als Rotterdammer van het Jaar voor zijn maatschappelijk werk, ontving hij in 2007 de Paul Nijgh Penning, in 2009 de Laurenspenning, in 2013 de Majoor Bosshardt Prijs en won hij in 2021 de Four Freedoms Award. Sander is ambassadeur van verschillende organisaties waaronder KWF Kankerbestrijding en de Rotterdamse Stichting LACH.

Sander werd bekend als hoofdredacteur van de Straatkrant. Sinds 2008 werkt Sander voor de KRO-NCRV. Als geboren Rotterdammer reisde hij jarenlang de wereld over om aandacht te vragen voor goede doelen. Zo presenteerde hij Reisadvies Negatief, waarin hij naar landen reisde waar de gemiddelde toerist zich niet laar zien. In 2010 was De Kramer te zien als deskundige in het KRO-NCRV programma Stinkend Rijk & Dakloos. Hij presenteerde verder RKK De Hand van GodDe Wandeling en De Rekenkamer.

Gemaakte programma's