Meld je aan voor opnames Christianne van der Wal, minister Natuur en Stikstof!

Stikstof is op dit moment hét hoofdpijndossier en met massale boerenprotesten en onvrede is er voor minister van Natuur en Stikstof dan ook een bijna onmogelijke klus te klaren. Nu is Christianne van der Wal te gast bij College Tour.

Politiek hoofdpijndossier

Ze is verantwoordelijk voor hét politieke hoofdpijndossier van dit moment: stikstof. Christianne van der Wal doet in het kabinet Rutte IV dienst als minister voor Natuur en Stikstof – een speciaal gecreëerde post om het door de coalitiepartijen afgesproken doel van 50% stikstofreductie in 2030 te realiseren.

Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Grote boerenbedrijven zijn de voornaamste boosdoeners als het gaat om stikstofuitstoot. Toen Van der Wal bekendmaakte waar in Nederland de stikstofuitstoot flink omlaag moet, reden boze boeren nog dezelfde avond met trekkers naar haar privéwoning. Massale boerenprotesten volgden: van omgekeerde vlaggen tot geblokkeerde snelwegen. Het leidde ertoe dat CDA-leider en coalitiepartner Wopke Hoekstra het behalen van stikstofreductie in 2030 ‘niet heilig’ noemde.

Een zwaar pakket voor Van der Wal, die eerder onder anderen vijf jaar lang voorzitter van de VVD was. In College Tour gaat ze in gesprek met studenten over de schier onmogelijke klus die zij te klaren heeft.

Ben jij een student en heb je een vraag voor Christianne van der Wal? Meld je aan voor de opnames via onderstaande link.
 

Nieuw seizoen College Tour

Het nieuwe seizoen is vanaf zondag 16 oktober wekelijks om 20.20 te zien bij KRO-NCRV op NPO2. 

 

Wil jij bij de opnames met Christianne van der Wal zijn?

5 november, 13:30 uur - School van Journalistiek, Hogeschool Utrecht

Foto van Christianne van der Wal