Zin in een gezonde soep maar heb je geen inspiratie? Lees dan verder voor soep met gyoza, bruine bonensoep, Chinese tomatensoep en soep met seizoensgroenten. Zo begin je jouw jaar goed!

Wat eet je bij soep?

Een soepje is vaak op zichzelf al vullend genoeg, maar het is natuurlijk wel lekker om er nog iets bij te eten. Een broodje ernaast kan altijd, maar denk ook eens aan een omelet of een groentesalade. Zo krijg je nog meer eiwitten en voedingsstoffen binnen. De chefs van BinnensteBuiten laten zien welke bijgerechten zij het lekkerst bij een soep vinden.

Chinese tomatensoep

Lekker om af te halen, maar nóg lekkerder om zelf te maken: de Chinese tomatensoep van chef Ramon Brugman. Fun fact: hier zit appelmoes in om 'm die heerlijk zoete smaak te geven. Ramon maakt er ook nog een omeletje bij. Zo is de soep met recht een maaltijd.

gezonde soep recepten chinese tomatensoep

Dumpling soep met boerenkool

Ben je fan van gyoza en dumplings, maar wil je ook een lekker verwarmend soepje? Chef Leon Mazairac laat je zien hoe je zelf soepdumplings maakt met boerenkool. Hij serveert de dumplings in een bouillon met ook nog een eitje erbij. Licht en lekker.

gezonde soep recepten dumpling gyoza soep

Gezonde soep met seizoensgroente knolselderij en aardpeer

Chef-kok Geneal Harreman is gék op groente en laat je met deze soep zien hoe je heel veel groenten in 1 diner verpakt: aardpeer, knolselderij, witte bonen, ui en knoflook. Gegarneerd met een salsa verde is het een kruidig en voedzaam bakje! Bij de soep bakt hij maïspannenkoekjes voor een verrassende twist. 

gezonde soep recepten aardpeersoep

Mexicaanse bonensoep met gevulde avocado

Een echte winterse gezonde soep is deze Mexicaanse bonensoep van chef Ramon Brugman. Pak vooral de blikjes bonen die jij al in huis hebt en vul jouw soep ermee! Of het nu bruine bonen, kidneybonen of zwarte bonen zijn. Lekker met een gevulde avocado en wat nacho's erbij. Het is typisch zo'n maaltijd waar je geen vlees of vis bij nodig hebt; wist je dat peulvruchten een goede vleesvervanger zijn?

gezonde soep recepten bonensoep

Ook interessant:

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

sharon de miranda kerst