Live vanuit de Westerkerk

Van donderdag 29 juli t/m zondag 8 augustus wordt de Westerkerk in Amsterdam verlicht en maken radioprogramma’s zoals De Wild in de middag, de Staat van Stasse en Volgspot een live-uitzending vanuit de kerk in hartje Amsterdam. 

Twee weken lang wordt de Westerkerk in regenboogkleuren gezet. Vanuit de kerk maken de KRO-NCRV-programma’s De Wild in de middag, De staat van Stasse en Volgspot op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli een live radio-uitzending op locatie en schuiven gasten als André van Duin, Gerard Joling, Barry Steven en Frank Houtappels aan. De Westerkerk is elke werkdag geopend en vrij toegankelijk voor bezoekers tussen 11.00 en 15.00 uur.

A szerelem mindenkié

KRO-NCRV wil de boodschap ‘liefde is voor iedereen’ verder verspreiden. Presentator Klaas van Kruistum begon hier eind juni mee op Schiphol door vertrekkende Oranjesupporters een regenboogvlag mee te geven met hierop Hongaarse tekst ‘A szerelem mindenkié’, wat ‘Liefde is voor iedereen’ betekent. Van alle kanten werd de actie van Klaas opgemerkt, tot aan de UEFA toe. Nu vandaag het 25-jarig jubileum van Pride Amsterdam start, gaat presentator Klaas van Kruistum verder met zijn missie.

#Liefdeisvooriedereen

Omdat wij geloven dat de liefde voor iedereen is, staat begin augustus de programmering in het teken van de LHBTIQ+-liefde. Met #liefdeisvooriedereen onderstreept KRO-NCRV deze boodschap op socials, online, radio en tv.