NPO, RTL en SBS6 komen samen in actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Woensdagavond 15 februari staat NPO 1 helemaal in het teken van de Nationale actiedag van Giro 555. Tijdens de uitzending wordt regelmatig geschakeld met het actiecentrum van Giro555 in Hilversum, waar ook veel KRO-NCRV presentatoren plaatsnemen in het belpanel.

In de studio is de presentatie in handen van Chantal Janzen. Gesprekken aan tafel worden gevoerd door Jeroen Pauw en Eva Jinek. Fidan Ekiz is tafeldame. Zij spreken met mensen die familie in het rampgebied hebben, met correspondenten en met presentator Sinan Can, die de afgelopen dagen Turkije bezocht.

Michiel Servaes, actievoorzitter van Giro555, was ook in Turkije en vertelt over de hulpverlening. Optredens worden onder meer verzorgd door Karsu en Frank Boeijen. Johnny de Mol maakte de afgelopen dagen voor het programma reportages van acties in Nederland.

De Nationale Actiedag eindigt rond 22.15 uur. Het bekendmaken van de eindstand is dan tegelijkertijd op NPO 1, RTL4 en SBS6 te zien. 

Help Slachtoffers Aardbeving is woensdag 15 februari te zien tussen 20.30 en 22.15 uur op NPO 1. Onze nieuwe serie Ruimteschip aarde en het nieuwe seizoen van Spoorloos starten hierdoor een week later dan in de televisiegidsen staat.

Lees meer