Op vrijdag 25 november is het de Internationale Dag van Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Vanaf deze dag kleuren door het hele land prominente gebouwen oranje. De oranje kleur is onderdeel van de campagne van Orange The World. De organisatie strijdt tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

De KRO-NCRV vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan deze internationale dag en komt actief op voor groepen in de samenleving die het moeilijk hebben. Daarom kleurt het M-gebouw vandaag oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Schokkende cijfers 

De Verenigde Naties heeft 25 november uitgeroepen tot de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De cijfers liegen er niet om. Uit onderzoek van de VN blijkt dat er elke dag 137 vrouwen sterven aan geweld door een familielid of (ex)-partner. In Nederland sterft er iedere 10 dagen een vrouw als gevolg van huiselijk geweld. Seksueel misbruik, geweld en intimidatie zijn aan de orde van de dag. De dader is veelal mannelijk. Veel landen zien een toename van het huiselijk geweld. 

huiselijk geweld

Waar kun je terecht voor hulp bij huiselijk geweld?

Dag tegen geweld tegen vrouwen

Op 25 november is het de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Met diverse programma’s besteedt KRO-NCRV de komende twee weken aandacht aan het onderwerp geweld tegen vrouwen.

Belaagd