Oekraïense kinderen rijden mee in pausmobiel

paus pausmobiel 22 juni 2022 Vatican Media

Vaticaanstad, 22 juni 2022 – Tijdens zijn rondrit over het Sint-Pietersplein voorafgaande aan de algemene audiëntie van vandaag werd paus Franciscus in de pausmobiel vergezeld door vier kinderen, die uit Oekraïne zijn gevlucht.

“De kinderen die met mij in de pausmobiel zaten, waren Oekraïense kinderen: laten we Oekraïne niet vergeten! Laten we de herinnering aan het lijden van dat gekwelde volk niet uit het oog verliezen”, zei de pontifex aan het einde van zijn toespraak tot de pelgrims op het Sint-Pietersplein.

Franciscus toont vlag uit Boetsja (6-4-2022)

De Heilige Vader vervolgde vanochtend zijn catechesereeks over de christelijke betekenis van ouderdom. Daarna stond hij stil bij de zware aardbeving in Afghanistan. Ook sprak hij zijn afschuw uit over de moord op twee van zijn medebroeders-jezuïeten in Mexico. “Zoveel moorden in Mexico! Ik ben met genegenheid en gebed dicht bij de katholieke gemeenschap die door deze tragedie is getroffen. Ik herhaal nogmaals dat geweld geen problemen oplost, maar onnodig lijden vergroot”, zei Franciscus.

Twee Mexicaanse jezuïeten vermoord (22-6-2022)

paus pausmobiel 22 juni 2022 (AFP) AFP