Regelmatig ontspullen? Dit vinden jullie 

Dit zijn jullie reacties op de stelling in de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief: ik doe regelmatig aan ontspullen.

In de inspiratienieuwsbrief lees je elke week mooie en inspirerende verhalen uit verschillende programma's van KRO-NCRV. Elke week schotelt de nieuwsbrief haar lezers een nieuwe stelling voor. Zingeving, levenskunst of andere inspiratie: de stelling kan overal over gaan en we zijn benieuwd hoe jij erover denkt.  

Je kunt tegenwoordig geen magazine openslaan of je wordt geconfronteerd met minimaliseren, ontspullen of consuminderen. Maar hoe denken onze lezers eigenlijk over ontspullen? Wij vroegen het in de vorige KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief. De stelling was: 

Ik doe regelmatig aan ontspullen

Dit vinden jullie: 

"Ontspullen geeft me rust. Ik omring me met spullen die ik zelf heb gemaakt of met een verhaal. Iets wat ik echt nodig heb en vernieuwd moet worden probeer ik eerst in de kringloop te vinden. Mij geeft het rust dat ik de stylingtips uit woonbladen niet meer wil volgen. Mijn eigen styling is genoeg." 

"Ontspullen is hard nodig bij mij, maar ik kan niets wegdoen." 

"Zoals gezegd, het geeft ruimte, rust en ik word er blij van. Ook zo fijn om spullen door te geven en daarmee anderen een plezier te doen. Bovendien is het duurzamer dan weggooien. 

"Ik ben nogal gehecht van herinneringen." 

"Ik ben van 1955. Ik heb heel sober gewoond. Wij wasten ons in een zinken kuip en konden met moeite rondkomen. Deze trend zit nog altijd in mij. Drie of vier jaar geleden heb ik, ondanks het weinig, effectief ontspuld. Ik heb zelfs nog kookgerief van mijn ouders en ben daar heel gelukkig mee!" 

"Ja, ik weet dat het echt nodig is om te ontspullen. Mijn hoofd zit vol en mijn huis ook. Het vertegenwoordigt mijn zijn. Telkens neem ik me voor om te beginnen. En als het zo ver is denk ik morgen begin ik er echt aan." 

Meer lezen over ontspullen?