De opnames voor het tweede seizoen van de fictieserie Arcadia  zijn gestart. De serie speelt zich af in Arcadia, een samenleving in de nabije toekomst met burgerscores. Hoe hoger je score, hoe beter je leven. Dit seizoen vergezelt acteur Romana Vrede, bekend van Nieuwe Buren, de cast. 

Romana Vrede toegevoegd aan cast

De cast van Arcadia bestaat uit Nederlandse en Vlaamse acteurs, waaronder Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus sr., Melody Klaver, Ellie de Lange, Lynn Van Royen, Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods.

Vandaag werd bekend dat ook Romana Vrede een hoofdrol vertolkt in de komende serie. Eerder had zij rollen in OverspelNieuwe Buren en I Don’t Wanna Dance, die net als zij zelf, genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Daarnaast is Romana binnenkort te zien in de dramaserie Santos, die onlangs bekroond werd met een Gouden Kalf. 

Lovende reacties 

Het eerste seizoen van de fictieserie, geregisseerd door Tim Oliehoek, werd lovend ontvangen door pers. NRC schreef: ‘In Arcadia is over ieder visueel detail nagedacht’, terwijl de Volkskrant sprak over ‘eindelijk een onvervalste dystopische scifi-serie van de Lage Landen’. 

Veronica Superguide noemde Arcadia ‘een intrigerend toekomstdrama, dat geloofwaardig is door de sterke cast’. De regie van de tweede serie is in handen van de Vlaamse regisseur Joël Vanhoebrouck, bekend van o.a. Undercover. Het eerste seizoen werd in het voorjaar van 2023 uitgezonden en is terug te bekijken via NPO Plus. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen wordt uitgezonden.

Lees ook

Kijk Arcadia terug

Na een grote ramp ontstaat een nieuwe samenleving: Arcadia. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore.

Gebouw uit de fictieserie Arcadia