Oproep: welke vrouw is voor jou een inspiratie?

In de aanloop naar Wereldvrouwendag op 8 maart willen wij graag weten welke vrouw voor jou een inspiratiebron is.

Wie zijn de vrouwen die voor ons het verschil maken? Door de eeuwen heen zijn er vrouwen geweest die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt, maar we zoeken het nu eens dichterbij. Immers, vrouwen hoeven heus niet meteen wereldleider of nobelprijswinnaar te zijn om ons te inspireren. Het zijn doorgaans de mensen om ons heen die de meeste impact op ons hebben.

Wij zijn benieuwd welke vrouw voor jou van grote betekenis is geweest. Misschien zijn het de uitspraken van je moeder die jou je leven lang vergezellen. Of er was een lerares op school die je op het juiste spoor heeft gezet, waarvoor je haar nog steeds dankbaar bent. Had je wellicht een oma die in haar tijd vooruitstrevend was? Of heeft misschien een heldin in een boek jou laten zien dat je mogelijkheden onbegrensd zijn? 

Als je je verhaal met ons wilt delen, stuur dan een reactie naar zininmorgen@kro-ncrv.nl waarin je kort vertelt waarom juist deze vrouw zo belangrijk voor je is. En wie weet vind je jouw verhaal binnenkort terug op deze site.