Persbericht

BinnensteBuiten: Hoofd opkweek

Datum: 16 mrt 2017 om 18:50

Jannetje Loef en Alf de Jong wonen met hun twee kinderen in een huisje uit 1900 in Zandvoort. Een paar jaar geleden verruilen ze de stad Amsterdam voor deze plek aan de duinen. Het creatieve stel heeft het huis eigenhandig opgeknapt met oog voor oude details. Het interieur bestaat volledig uit oude materialen en zelfgemaakte spullen. Hiermee hebben ze een uniek en gezellig woonhuis gemaakt. Wat het huis helemaal af maakt, is het fabelachtige uitzicht op de duinen. 

Roel Westendorp is ‘hoofd opkweek’ van de Hortus in Amsterdam. Elk jaar weer bloeit hier de Victorialelie met bladeren zo groot dat er een baby op kan liggen. Roel kweekt de lelie eigenhandig in het kweekhuis en werkt vanuit daar ook aan een tentoonstelling voor deze zomer. Dit jaar staat die in het teken van Zuid-Afrikaanse Kaap planten.

En chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke en snelle maaltijd van spaghetti met venkel en salami. Ook het toetje is zo weggelopen uit een restaurant; crème brûlée. Het is niet zo moeilijk als het eruit ziet!

BinnensteBuiten, donderdag 16 maart om 18.50 uur op NPO 2

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880