Persbericht

De Reünie: Ontvoerd in Nigeria

Datum: 27 dec 2015 om 21:30

In De Reünie van zondag 27 december (20.20 uur, NPO 1) staat klas 4 van het Christelijke Mavo uit Dedemsvaart, 1987, centraal. Oud-leerling Erhard vertelt Patrick over zijn ontvoering in Nigeria. Zijn leven was daarna nooit meer hetzelfde. En de aan spierziekte overleden Erik Vrieling kan helaas zijn verhaal in de klas niet meer vertellen. Zijn vader en beste vriend vertellen over het leven van de cumlaude geslaagde Erik.

Erhard krijgt een Kalasjnikov op het hoofd gezet. “Als je gaat huilen schiet ik je hoofd eraf”, zeggen zijn ontvoerders. De drukker uit Dedemsvaart belandt in mei 2014 in een nachtmerrie wanneer hij, samen met twee andere Nederlanders, tijdens een boottrip in de Afrikaanse Nigerdelta door gewapende mannen wordt overvallen en ontvoerd. Een week en vele wanhopige momenten later worden zij vrijgelaten. Maar als Erhard terug bij zijn gezin komt blijkt niets meer hetzelfde. Hij lijdt aan zware post-traumatische stress. En de volgende strijd dient zich aan: het weer oppakken van zijn leven.

Eén van de leerlingen die destijds examen deed aan de Christelijke Mavo is Erik Vrieling. Hij slaagt cum laude met de hoogste cijfers van zijn klas. Toch tekent zich voor Erik geen zonnige toekomst af. Door de spierziekte Duchenne zat hij al sinds zijn 8e in een rolstoel en in 2008 overlijdt hij op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen daarvan. Zijn vader en zijn beste vriend, klasgenoot Roel, leggen in De Reünie uit waarom Erik in hun ogen toch een compleet en gelukkig leven heeft gehad.
Beroepsmatig is het de Dedemsvaarters ook goed gegaan. Margriet heeft een grote lingeriewinkel waarin ze iedere vrouw de optimale beha aanmeet. En Gertjan beschermt in San Francisco als cybercrimefighter de wereld tegen miljoenen aanvallen per dag.De Reünie, zondag 27 december om 21.30 uur op NPO 1.

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880